Mekanlar, Seyahat Günlüğü

2016 BODRUM DOSYASI

Türkiye’nin en popüler tatil yeri, tabiri caizse St. Tropez’si kuşkusuz Bodrum’dur. Bana göre hem doğal güzellikleri, denizleri ve plajlarıyla, hem de mekanların kalitesi, lezzeti, eğlencesi, servis ve hizmet güzelliği açısından dünyaca ünlü tatil beldelerinden on gömlek üstündür.



IMG_8305IMG_8339

Antik çağlarda tarihin babası sayılan Heredot’un, Osmanlı dönemindeyse Kaptan-ı Derya Turgut Reis’in şehriymiş Bodrum. Bir dönem cezalandırılmak istenenler için sürgün yeri bile olmuş. Geçmişin bu küçük balıkçı ve süngerci kasabasını Halikarnas Balıkçısı, Neyzen Tevfik ve Zeki Müren isimleriyle özdeşleştirmişizdir.

FullSizeRender

Her zaman söylemişimdir: ‘’Bu dünya sosyetesi hayatında Türkiye gibi yer görmemiş St Tropez’yi, Cannes’ı, İbiza’yı birşey sanıyor. Oraları meşhur edip herkese de birşey sandırıyorlar’’ diye… Tabi ülkede yaşanan saldırıların ardından turizm de bu sene maalesef oldukça kötü etkilendi. Bu sebeple oteller de bu sene bombalara, ölümlere alışık yerli turiste daha çok eğilmeye başladı.

FullSizeRender[2]FullSizeRender copy

Bodrum otellerine baktığımızda Mandarin Oriental en pahalı, Maki Hotel ismini değiştirip No:81 olduktan sonra taptaze ve canlı, Maça Kızı her daim havalı, Fidele Türkbükü’nün en hesaplısı, Bella Sombra en romantik olanı, tercihim olan Leka Hotel ise farklı ve çarpıcı.

Türkbükü ve Torba’daki Voyage oteller, Gardens of Babylon ve Kadıkale Otelleri aileler için en uygun adreslerden sadece bir kaçı!

FullSizeRenderIMG_8556

FullSizeRenderSnapseed (3)

Bodrum’da En Son Gelişmeler:

Palmarina’nın baba mekanları olan Billionaire’in yerini Anjelique, Nobu’nun yerini Zuma, Cipriani’nin yerini Fenix alacak. Tilkicik macerası bir sezon süren Ulus 29 ise Cipriani’nin yerine açılacak.

Bodrum’un simgesi haline gelen Balıkçı Sait de İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. İstanbul’da kırk yıllık mazisiyle gece hayatının simgesi bir mekân olan Etiler Şamdan Tilkicik Koyu’nda açılan X Beach’te bu sezon tekrar açılıyor. Arkasında bulunan Highlight Otel göz önüne alınarak kurulan 10 katmanlı ses duvarıyla dışarıya ses gitmemesini sağlayacak ciddi bir ses sistemi yatırımı yapmışlardı.

Türkbükü’nün başındaki Kuum Hotel plajında Suat Ateşdağlı’yla başlayan parti konseptine bu yaz ünlü perküsyonist Erkut Sezer, Hakan Kabil ve DJ Doğuş Çabakçor gibi yeni isimler eklendi. Kuumsal Balık restoranıyla da deniz üzerindeki iskelede servis verecek. Nişantaşı’ndaki mahalle barı Abdi, Türkbükü’nde yazlık mekânını açtı. Gündüzleri plaj ve restoran olarak işleyecek olan Abdi akşamları balıkçı restoranı olarak hizmet verecek. St Tropez’den bildiğimiz ünlü Nikki Beach, bu sene Bodrum’da otel, spa ve beach konseptiyle yıkılan bir mekan yaptı! Çok yakında Torba koyunda açılıyor. Eminim bu yaz en çok iş yapan ve en çok rağbet gören mekan burası olacaktır.

Yalıkavak Tilkicik koyundaki 29 yerine Mykonos’lu Interni gelmiş. İbiza’dan Blue Marlin, Mandarin otelindeki JuJu Beach yerine yerleşmiş.

Bodrum’da En Çok Konuşulan Başlıca Mekanlar:

Anjelique, Balıkçı Sait, Fenix, Ulus 29, Zuma, Mufla, Sess Türkbükü, Marina Yatch Club, Garo’S, Gemibaşı, Memedof, Bağ Arası, Mimoza, Limon, Level Türkbükü, My Club, Sahne, Shipahoy Türkbükü, Kuum Beach, Mandalin, The Agency, Kuum Beach, Moon Beach, Xuma Beach, Juju Beach, No: 81, Maça Kızı, Palmarina…

IMG_9308Snapseed (3)

Beach Club’lar:

Bodrum’u Bodrum yapan, tatilinizi anlamlandıran en önemli aktivite plaj ve plaj eğlenceleridir elbette. Gümbet, Bitez, Ortakent, Bağla, Aspat, Karaincir, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük,Yalıkavak,Gündoğan,Göl-Türkbükü, Torba Bodrum yarımadasının tüm sahillerini oluşturan bölgelerdir. Çok büyük ve birbirinden uzak yerler olduğu için Bodrum tatilinde kesin kes bir arabaya ihtiyaç olduğunu öncelikle söylemek isterim.

İyi servis, kaliteli müzik, keyif ve eğlence açısından Yalıkavak Xuma Beach (0252 385 4775), Keyif ön planda ise, Moon Beach  (0252 387 7380) Türkbükü’nün en büyük ve güzel beach’i Kuum Otel bence. Tilkicik Koyu’nda Highlight Hotel’in önüne açılan Maldivler’den getirilen 500 tonluk kumla tropik adada hissi veren şezlongları İtalya’da tasarımcılara yaptırılmış olan happy hour partileri ile eğlendiren X Beach, Huzur arayanlar için Juju Beach, bu sene açılacak olan ünlü Nikki Beach, daha halk işi, daha uygun fiyatlar arayanlar için Ortakent, Bitez bölgesindeki mekanlar da ideal tercihler olacaktır. Güzel denizi, kaliteli müziği, iyi yemekleri ve başarılı kokteylleriyle Bitez Sarnıç Beach Club da (0252 343 1433) iyi bir seçim olabilir.

Maki Hotel baştan aşağı yenilenerek No:81 Hotel (0252 377 6105) oldu. Otelin 950 metrekare olan iskelesinde Daze Restaurant ve Plaj hizmet veriyor. Daze Akşam yemeği sonrası gece kulübüne dönüyor.

Ünlü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Palmarina’daki Palmalife Boutique Hotel’in (0252 396 60 50) plajında Hande Yener’in Sebastian isimli işletmesi var. Plaj için Maldivler’den kum getirilmiş.

Eğlence:

Türkbükü dedin mi akla gelen ilk mekânlardan olan Ship A Hoy daha küçüldü ve toparlandı. Gündüz beach, akşam iskele balık restoranı, ilerleyen saatlerde de gece klübü oluyor. Sess Türkbükü 4 senedir Bodrum’un en çok tutulan ve en eğlenceli mekanı. Barı çok güzel olan Miam’ın DJ müziği de harika. Bodrum merkezindeki yegane mekan Küba her zaman revaçta, New Old, Abdi Bar, The Marmara Otel’in Bodrum’a tepedes bakan terası da birşeyler içmek, keyifle eğlenmek için birkaç iyi adres. Bodrum Barlar sokağında, tam deniz kenarında canlı müzik eğlencesi sunan farklı bir mekân Mandalin (0252 226 4848) ve popüler yerlerden biri olan Adamik Bar da eğlenceli. (0252 316 0000)

Yalıkavak Palmarina’da bistro&lounge olarak hizmet veren The Agency haftanın belirli günlerinde yapılan canlı müzik performansları, şık dekorasyonu, farklı tarzı, sıcak atmosferi ve her zevke hitap eden lezzetleri ile kendini sevdiren tatlı bir mekan.IMG_9002

Yemek:

Güzel mezeleriyle parlayan balık restoranı Garo’s Türkbükü’nün en gözde yerlerinden. Yine deniz ürünleriyle öne çıkan Memedof Restaurant (0252 313 4250), Bodrum Marina’nın tam karşısındaki özellikle deniz böcekleri konusunda iddialı Gemibaşı Restaurant (0252 316 1220) ve tabiki Bodrum’un simgesi haline gelen Balıkçı Sait en popüler ve aynı zamanda pahalı mekanlar arasında yer alıyorlar.

Sait Bodrum merkezde yeni yer açarken Palmarina’daki yerini de büyüttü. Zaten denizin dibinde olan mekânın yeni kısmında denizin içinde gibi yemek yiyorsunuz. Deniz ürünlerinin her türlüsünü ve lezzetlisini yiyebileceğiniz Sait’te spesiyaller özellikle rağbet görüyor. İtalyan usulü deniz ürünleri ki  makarnası özel açılıyor ve “Pasta” olarak biliniyor, deniz ürünleri bulgur pilavı, vantuzlu kalamar kolu ızgarası ve deniz suyu çorbası.

Hem güzel yemekleri hem romantik ambiyansıyla Mufla oldukça popüler ve hakikaten de güzel bir mekan. (Ciğeri ve beğendili kuzu kafesi nefis)

Bodrum’un en lezzetli yemeklerini bulabileceğiniz, özellikle pırasa kavurması, çıtır mantısı, ot ve zeytinyağlı çeşitleri ile çok tutulan Bitez’deki Bağarası Restaurant (0252 363 7693) mandalin bahçeleri arasında yer alan harika bir mekan.

Günbatımı keyfini yaşayacağınız en romantik mekanlar Gümüşlük Limon Cafe (0252 394 4044) ve Mimoza Restaurant’tır. (0252 391 3139)

Maçakızı Hotel’in restoranı (0252 311 2499) Şef Aret Sahakyan’ın meşhur kaburgasını yemeniz gereken bir yer.

Capri’den Türkbükü’ne transfer olan İl Riccio Beach & Club hoş bir ambiyansa sahip.

Mandarin Oriental Hotel’deki JuJu Beach şık ortamı ve lezzetli yemekleriyle uzun öğle yemeklerinin Türkbükü’ndeki yegâne adresi.

Palmarina Cookshop sabah, öğle, akşam her daim dolu olan bir mekan. Hem Palmarina’da yiyorsunuz hem de civar restoranlara göre daha ucuza çıkıyorsunuz. Gölköy’deki Orkide hem hesaplı hem lezzetli bir balıkçı. Akyarlar’da bulunan Fener Balık (0252 393 63 93) İstanköy Adası manzaralı iyi bir restoran. Bodrum’da midye dedin mi akla Sarı Kardeşler gelir. Altı kardeş işlerinin her daim başındadırlar.

Göltürkbükü Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental içinde bulunan Kurochan Restaurant’ın suşileri de manzarası da şahane ve gayet şık bir mekan. (0252 311 1888)

Güllük Körfezi’ndeki Bargilya Restaurant’a ilginç bir deneyim olabilir. Geçmişin antik kenti, bugünün şirin bir balıkçı köyü olan Bargilya Bodrum havaalanına giden yoldan birkaç kilometre içeride. Bu köy restoranında karşınıza çıkan lezzetlere bayılacaksınız.

19 odalı inanılmaz romantik bir butik otel olan Bella Sombra’nın ambiyansı şahane, tam bir Fransız kasabasında gibi hissettiriyor. Otel dışı misafirlere de açık olan restoranı Le Cordon Bleu deneyimli otel sahibi Şebnem Ercantürk’ün Akdeniz ağırlıklı dünya mutfağından oluşuyor.

Yalıkakavak Tilkicik’te bulunan Kabuk Restaurant hem lezzetli hem atmosferi keyifli olan bir balıkçı.

Marina Yacht Club, Bodrum Limanı’nı ve tarihi Bodrum Kalesi’ni gören eşsiz manzarası ile Bodrum’un en gözde mekanlarından birisi. (0252 316 1228) Gitmeden programını incelemenizi öneririm. Mekân da müzikler de kaliteli, yemeğiniz uzun soluklu ve keyifli.

Konacık’taki Kısmet Lokantası (0252 319 0096) enfes zeytinyağlıları, otları, tencere yemekleri ve hamur işleriyle tam bir Bodrum mutfağı.

Adını bahçesindeki iki limon ağacından alan “Limoon Cafe & Restaurant” Bodrum’un merkezinde güzel bir mekan.

İtalyan ve Dünya mutfaklarından lezzetler sunan a la carte mönüsü ile akşamları “Food& Wine Restaurant”, gün içinde ise havuz başı “Snack Restaurant-Bar” konseptleriyle Pitahaya Home huzurlu bir mekan.

Ortakent’teki Erenler Sofrası, menüsünde yöresel malzeme ile Uzakdoğu ve Akdeniz mutfağının farklı tekniklerinin birleştirilerek damak tadımıza uygun olarak yaratılmış tatların yanında klasik ege yöresi zeytinyağlıları, Osmanlı saray mutfağından seçme tarifler sunan farklı bir restoran.

Yerleri çakıl taşları ile desenlendirilmiş bir avluda Akdeniz lezzetlerini de bulacağınız Kocadon Restaurant (0252 316 3705), Mavi Hotel’in bahçesinde Etiler Şamdan’ın sahibinin kızı Melda Tuna’nın dünya mutfağından örnekler sunan Edesia isimli restoranı, Palmarina’da Nusr’et, lezzetli yemekleri ve harika bir İstanköy Adası manzarası ile Akyarlar’daki Fener Balık (0252 393 6393), Kumbahçe’de Berk Balık, Pide sevenler için Akyarlar Özbalcı Pidecisi (0252 393 6399) gibi farklı mekanları da deneyebilirsiniz. Dondurması ile ünlü Bitez Dondurmacısında dondurma yemelisiniz.

Keyifli bir köy kahvaltısı için Teldolap’ı (0252 394 37 29), Yalıkavak’taki Havva Ana’nın Yeri’ni (Tel: 0252 386 33 06), Akyarlar’da Seval’in Yeri’ni (0252 386 4235) bahçe içinde bir aile işletmesi olan Asmalı Çardak’ı önermekle beraber Yunuslar Karadeniz Fırını’nına bizzate detaylarıyla değineceğim.

IMG_9226 IMG_9238 IMG_9275Snapseed (1)Snapseed (2)Snapseed

Bodrum’a geldiniz mi uğramadan dönmemeniz gereken mekanlardan biri Yunuslar Karadeniz Pastanesi’dir. Ne de olsa pastanecilik Karadenizli’nin işidir.. Burası süper bir yer değil, burası ultra bir yerdir. Bir vitrin ki göreni yolundan çevirir. Nefis bir ıspanaklı börek yapıyorlar, pastada da uzmanlar, sınırsız reçelleri, portakallı tereyağları var. 36 yıllık mekan. Sevgili takipçim Merve Bodrum’a geldiğimi instagramdan görünce bana yazdı, hem tanışmak hem de güzel bir kahvaltı keyfi yapmak için beni buraya çağırdı, mekanın sahibi Mustafa Arıcı kendi elleriyle kahvaltı masasını hazırladı. Ortamın o rengarenk hali, sıcaklığı ve lezzeti gerçekten sizi saracaktır. Denemelisiniz.

IMG_8736IMG_8726

Bodrum deniz ürünlerinin ve mezelerinin, bu yöreye ve denizci usulüne uygun olarak yapıldığı en doğru adreslerden biri “Komodor Meze Evi” dir. Bodrum’a özgü yerel kültür ile temas edebildiğiniz ender yerler arasındadır bu şirin mekan. Mezeler her zaman taze ve lezzetli, hiç eksiye düşmeyen bir mutfağa sahip. Bodrum’un yerlilerince iyi bilinen full lokal bir yer. Hani şu son bir kaç yıldır çok popüler olan, yerellikten biraz çıkan ‘’Bağ Arası’’ gibi düşünün. İşte burası tam da oraya muadil bir restoran. Soğuk mezeleri olsun, beni bu mekana getiren dostum Executive Chef Batuhan Tüfekçi’nin kafadan bacaklılar dediği, bizim böcek diye adlandırdığımız ahtapot, kalamar, sübye gibi ara sıcakları olsun çok nefisti de son vuruş bizi bitirdi. Baklavası Antep İmam Çağdaş’tan, dondurması Maraştan, yıkılan bir havuç dilimiyle kalbimizi masaya bıraktık ve çıktık!

IMG_8932

Türkiye’nin ilk sebzeli dönerini icad etmiş olan Şirin Döner’de de değişik bir deneyim yaşayabilirsiniz.

IMG_8975IMG_9003 IMG_8940IMG_9117

Bodrum’un 26 yıllık barı Red Lion bu sezon yepyeni bir brasserie ve beach club konsepti ile kapılarını açıyor. Mekan daha açılmadan ön sunumu özel olarak bana yapıldı. Elinin lezzetine bayıldığım, adıma daha önce Bridge restoranda ‘’Berro’’ diye tatlı yapmış olmasına ayrı bayıldığım sevgili dostum Executive Şef Batuhan Tüfekçi bu sefer de Red Pan’de ‘’Berrak Berroo’’ tatlısıyla beni menüde yaşatmış! Adınıza kitaplar yazılabilir, uğrunuza savaşlar verilebilir, dizilere, filmlere konu olacak adanışlar yaşayabilirsiniz ama isminize tatlı yapılıyor olması belki de milyonda birdir! Farklı olanı severiz… Bodrum’un merkezinde, denizin tam önünde, iyi yemek, kaliteli müzik, güzel kokteyller ve muhteşem iç mimarisiyle pazartesi günü kapılarını açacak olan Red Pan’e başarılar dilerim… Bu mekanı muhakkak keşfetmeli, Berrak Berroo tatlısını yemeyi de ihmal etmemelisiniz derim.

Masadakiler: 4 saat yavaş fırında pişirilmiş Kuzu İncik, İtalya’dan gelen Buffalo Mozzarella, Havuç püreli Antrikot, Karides Tempura, Izgara Levrek, Tavuklu Fettucini, Pirinç Erişteli Karides ve tüm bu güzellikleri tamamlayan nefis bir Bordeaux (Bordo Şarabı)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=F9iPSKBC7yI

IMG_9109IMG_9115

Marina’nın hergün en çok dolan mekanı kuşkusuz Musto’dur. Burayı sevmeyen yoktur. Adı mutfak şefi Mustafa’dan gelir, 2010’da açıldığından beri de bu hiç değişmemiştir… Bu mekanda fiyatlar uygun olmakla beraber karşılığında kaliteli ve hızlı yemek var. O zaman Musto’ya sormasınlar neden önce burası dolar da insanlar sonra diğer mekanlara akar.

IMG_9026 IMG_9056 IMG_9095

IMG_9415

Bodrum merkezden sizi bir anda İspanya’ya uçuran süper bir tapasçı La Pasion! Ultra romantik bir ortamı, harika tasarlanmış bir ambiyansı, muhteşem tapasları, deniz mahsüllü paellaları, sangriaları ve bununla beraber şarap keyfi var. Farklı bir yer burası! Mazisi on yıla dayalı. Şefi ve sahibi ‘’Neco’’nun her daim mekanın açık mutfağında bilfiil yemekleri yapıyor oluşundan mütevellit belki de başarısı… İnsan her daim işinin başında bulunmalı, o işi aşkla yapmalı tezinin ispatı niteliğinde bir chef owner restoranı!

IMG_9295 IMG_9297

Marina Vista’nın en üst katında yeni açılan bir bar-lounge Soprano’s, sevgili Senem Çapa ile Musto’da karşılaştık, bana mekanın daha tam açılmamış halini gösterdi, o sırada hazırlıklar yapılıyordu. Manzarasıyla harikaydı, kokteylleri ve atıştırmalık menüleriyle özellikle de bana çok ilginç gelen portakallı havyarlarıyla, mojito jöleleriyle iddialılar.

Bodrum inanılmaz büyük bir yer, seçenek çok fazla, keşfedilecek o kadar çok mekan var ki ama insana bunun için uzunca vakit lazım. Ben iki güne ancak bu kadarını saığdırdım! Tekrar tekrar gidilmesi gereken Bodrum’u seviyorum… Herkese iyi tatiller diliyorum.

 

Related Posts

One thought on “2016 BODRUM DOSYASI

  1. Gul Avci dedi ki:

    Çok başarılı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir