Mekanlar

2024 Ramazan’ının En İyi İftar Mekanları

İşte yine geldi 11 ayın sultanı foodie’lerim. Her sene olduğu gibi bu sene de en iyi iftar menülerini sunacak olan bazı restoranları sizler için derledim. 

2024 yılının mübarek Ramazan ayı 11 Mart’ta başlayıp 9 Nisan’da sona erecek.

Tan yerinin ağarışından güneşin batımına kadar yemeden, içmeden, yalandan, kötü sözden, olabildiyse asabiyetten uzak nefsimize hakim 30 gün geçireceğiz. 

Allah’ın nimetlerine, sahip olduğumuz şansa ve berekete şükretmek, açın halini anlamak, küfürden yalandan uzak durmak, vücudumuz ve iç organlarımızı biraz istirahat ettirmek bir için bir nevi ilahi detoks yapacağız.

Huzura ve sağlığa daha yakın olduğumuz bu mübarek günlerin sonunda da hak ettiğimiz bayram günlerine 10, 11,12 Nisanda kavuşacağız kısmetse.

Dünyanın en güzel şehrinde, yılın en değerli ayında, hala sağlıkla nefes aldığımıza şükrederek nice bereketli iftarlar diliyorum ve sizlerle İstanbul’un en beğendiğim iftar mekanlarını fiyat içerikleriyle beraber paylaşıyorum.

Allah niyet eden herkesin oruçlarını kabul etsin. Kalplere zihinlere temizlik ve arınmışlık nasib etsin.

Kaşıbeyaz The Bosphorus – Yeniköy Kaşıbeyaz

Şık, ihtişamlı dekorasyonu,  geleneksel Güneydoğu Anadolu mutfağı ağırlıklı ve standardını hiç bozmayan lezzetleri, modern, yenilikçi sunumları, aurası yüksek  atmosferi ve en beğendiğim özelliği olarak; servis kalitesiyle yarım asırdır İstanbul’un sevilen ve en meşhur kebapçısı olmayı başaran Kaşıbeyaz Lezzet Grubunun Yeniköy şubesi iftar yemeği için her sene vazgeçilmezlerimden oluyor.

Restoran leb-i derya bir konuma sahip. En üst katında güverte hissi veren büyük bir terasları var. Boğaz Manzarası çok hoş. Huzurlu ve keyifli bir ortama sahip. Yılların tescilli lezzeti ve bence İstanbul’un Gaziantep’i aratmayan yegane kebapçısı diyebilirim.

Turkuvaz renginin ön plana çıktığı tasarımlarda, klasik çintemani deseninin modernize edilerek metal malzemeye uygulanmış hali sanki bir saray atmosferi yaşatıyor. Eğlenceli çocuk oyun odası ve tabiki herkesin zevkine hitab eden kuvvetli bir menüsü olması da en büyük artısı.

Kaşıbeyaz’ın İftar Menüsü:

İftariyelik: Hurma, Süzme Bal, Taze Kaymak, Antep Peyniri, Kaşar Peynir, Vişne Reçeli, Limon Kabuğu Reçeli, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin

Günün Çorbası

Başlangıçlar: Barbunya pilaki, şakşuka, yoğurtlu yarma, Antep Turşu, Ezme salata, söğüş salata (günler içinde değişiklik gösterebilir)

Ara sıcaklar / soğuklar: Kaşıbeyaz’ın olmazsa olmazları olan Antep usulü etli çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun

Ana yemek; Adana kebap, Tandır, Izgara Köfte, Piliç Şiş (Közlenmiş domates – biber, domatesli, nohutlu bulgur pilavı ve tereyağlı püre eşliğinde)

Tatlılarda; güllaç, peynirli künefe, fırın sütlaç ve irmik helvası seçenekleri mevcut. İçecekler: Meşrubat, meyve suyu, ayran, soda, şalgam, çay, kahve (sınırsız)

İftar menüsü kişi başı: 1.850₺ ( Yeniköy Kaşıbeyaz)

Florya ve diğer Kaşıbeyaz şubelerinde k.başı: 1.700₺

Adres: Yeniköy Köybaşı Cad. No:10 Sarıyer

Rez: 0212 295 5000

Hamdi Restaurant

Bir iftar klasiği olan Hamdi İstanbul’un en muhteşem manzaralı kebapçısı desem yeridir. Özellikle Fıstıklı kebabı başta olmak üzere tüm etlerinin lezzeti saatlerce damakta kalır, lahmacunu ve içli köftesi bence efsanedir. 

Hamdi Restaurant açıldığı günden bu yana Güneydoğu’nun enfes kebapları otantik özellikleri ve hazırlanış biçimleri koruyarak misafirlerine sunmuş olmasıyla özel bir yerdir. Lezzetleri her zaman sahip olduğu o nefis İstanbul manzarasından önce gelir. Mekanın etkileyici tasarımını ve tarihi atmosferini tamamlayan güzel manzarası Haliç, Galata, Eminönü ve Sultanahmet’ten, Boğaz’a kadar uzanır. Tarihi yarımada sanki sofranızdadır.

Hamdi’nin İftar Menüsü:

Günün çorbası 

Serpme kahvaltılık çeşitleri: hurma, zeytin, beyaz peynir, yöresel peynir, bal, kaymak

Soğuk mezeler: yoğurtlu semizotu, soğuk humus, etli çiğ köfte, patlıcan salata, söğüş tabağı, Antep turşu

Ara sıcaklar: içli köfte, fındık lahmacun, etli, bulgurlu kuru patlıcan dolma

Ana yemek: Kişi başı maşa servisi yapılan; Kuzu Şiş, Fıstıklı Kebap ve Haşhaş Kebap, Tavuk Kanat pilav , köz domates ve biber ile..

Tatlı: Baklava veya güllaç

Limitsiz meşrubat çay ve kahve. 

Bir iftarda Hamdi’yi seçmek yemek sonrasında Eminönü’nün tarihi kokan atmosferinde gezinebilmek ve İstanbul silüetinin en güzel tamamlayıcılarından biri olan Yeni Cami’de namazınızı kılabilmek açısından da çekici gelebilir.

İftar menüsü kişi başı: 1.600₺

Adres: Hamdi Restaurant; Eminönü, Şişli ve Pera şubeleriyle hizmet veriyor. Eminönü için: Meydanın hemen altındaki ana yolda restorana ait vale mevcut.

Rez: 0212 444 6463

Hyatt Regency Hotel Ataköy – Brizo Restaurant

Ataköy’de sahil yolu üzerinde, denizin tam kıyısında heybetli ve şık bir otel Hyatt Regency. Uluslararası projelere imza atmış olan Hasan Sökmen’in Zafer Tanrıçası Nike’tan esinlenerek tasarladığı otel mimarisiyle gerçekten de ‘’Ben buradayım!’’ diyor. Çağdaş bir tasarımla inşa edilen Hyatt Regency İstanbul Ataköy’ün mimari çizgilerinde, İstanbul’un doğu ve batı medeniyetlerinin buluşma noktası olma özelliği dikkate alınmış. Lobi katında Doğu Akdeniz mutfağı ağırlıklı restoran Brizo’nun tasarımı, dekoru, ferah ortamı iftar için de oldukça keyifli bir seçenek sunuyor. Brizo’nun mutfağını gerçekten çok başarılı, yemeklerini lezzetli buluyorum. Hyatt Regency kalitesi de bunu gerektirir zaten. İftarını da mutlaka denemelisiniz, eminim beğeneceksiniz.  

Hyatt Regency Hotel Ataköy, Brizo Restaurant’ın İftar Menüsü:

Çorba Mercimek Çorbası Kruton, limon veya Günün Çorbası

Serpme iftariye Çeşitleri: Reçel çeşitleri, pastırma, beyaz peynir, çeçil peyniri, örgü peyniri, eski kasar, zeytin çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, hurma, domates, salatalık, kıl biber, kuru kayısı, kuru incir, ceviz

Zeytinyağlılar ve Mezeler: Yaprak sarma, patlıcan salata, haydari, peynirli roka salatası

Ara Sıcak: Sefin seçimi 2 çeşit ara sıcak

Ana Yemek: Kuzu Tandir iç pilav, izgara domates ve biber veya Hünkar Beğendi Izgara domates ve biber

Tatlı: Türk tatlı tabağı, Fırın sütlaç, cevizli baklava, kabak tatlısı, fıstıklı baklava veya Güllaç

İçecekler: İki Çeşit Osmanlı Şerbeti, Çay ve Kahve

İftar Menüsü Kişi başı fiyat: 1.990₺

Adres: Ataköy 2-5-6. Kisim Rauf Orbay Caddesi, Kennedy Cad. No:2/1, 34158 İstanbul

Rez: 0212 463 1330

Köşkeroğlu Restaurant

1946 yılında Hacı Mehmet Ali tarafından Gaziantep’te kurulmuş olan ve 1986’da İstanbul’da ilk şubesini açan Köşkeroğlu’nu bilmeyen eminim yoktur. Gaziantep Mutfağının eşsiz lezzetlerini içinde barındıran Köşkeroğlu Klasiği İftar Menüsü de oldukça zengin. Hem göze hem mideye hitab ediyor.

Tophane ve Galataport’ta iki baklava şubesi bulunuyor. Bunların dışında İstwest ve Kuyumcukent’teki restoranları da şahane. En sevdiğim iftar mekanlarındandır.

İstwest Köşkeroğlu’nun İftar Menüsü:

Başlangıçlar:

Günün Çorbası

İftariyelikler: Antep Peyniri, Kaşar Peyniri, Hurma, Zeytin, Söğüş, Domates, Salatalık

Mevsim Salata, Çiğ Köfte, 4 Çeşit Meze

Ara Sıcaklar: Kuru Patlıcan Dolma, Fındık Lahmacun

Ana Yemekler: Adana, Kuzu Şiş, Tavuk Şiş, Közlenmiş domates, biber ve zerdeçallı bulgur pilavı

Tatlı: Havuç Dilim Baklava

İftar menüsü kişi başı: 1.480₺

Adres: Basın Ekspres Yolu İstwest Meydanı 17 A1/4 Yenibosna İstanbul

Rez: 0539 364 9634

A’jia Hotel Kanlıca

Dünyanın en romantik oteli ve en iyi manzaraya sahip oteli ödüllerine layık görülmüş olan A’jia Hotel Boğaz’in Anadolu yakasında Kanlıca’nın en güzel tarafında yer alıyor. Çok keyif aldığım bir otel olmakla beraber restoranını da çok başarılı buluyorum. Denizin hemen kıyısında, güzel manzara eşliğinde çok hoş yemeklerden oluşan bir iftar yapmak için burayı tercih edebilirsiniz.

A’jia Hotel’in İftar Menüsü:

Başlangıç:

Mercimek çorbası veya fırınlanmış domates çorbası

Serpme İftariye tabağı: Beyaz peynir, eski kaşar, siyah ve yeşil zeytin, ev yapımı reçeller, pastırma, tereyağı, hurma, domates, salatalık, kuru incir, kayısı, ceviz.

Ara sıcak: Tereyağında Arnavut ciğer veya klasik Kayseri mantısı veya etli pazı sarması

Ceviz içli ve nar ekşili karışık salata

Ana Yemek: Ağır ateşte pişmiş kuzu tandır (patlıcan beğendi ile) veya Yoğurtlu Kebap veya Mevsim Sebzeli Piliç But Sarma

Tatlı: Fıstıklı Güllaç veya Türk Tatlı Tabağı Kombinasyonu

Çay, kahve, A’Jia şerbeti 

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 2.800₺

Adres: Ahmet Rasim Paşa Yalısı – Halide Edip Adıvar Cad. No:27 Kanlıca – İstanbul

Rez: 0216 413 9300

Kuleli Yakamoz Restaurant

Kuleli Askeri Lisesi’nin ihtişamı ve Boğaz Köprüsü’nün ışıl ışıl görüntüsü ile mükemmel bir manzaraya ve konuma sahip olan Kuleli Yakamoz Restaurant da Canlı Fasıl Eşliğinde iftarlar da ayrı keyifli oluyor.

Kuleli Yakamoz’un İftar Menüsü

Günün Çorbası: Sebze Çorbası, Düğün Çorbası, Süzme mercimek çorbası

İftariyelik; Özel Kudüs Hurması, Kayseri Antrikot Pastırması, Aydın İncir, Sarı Kayısı, Siyah-Yeşil Zeytin, Ev Reçeli, Özel Kars Balı, Ezine Beyaz Peyniri, Erzincan Tulum peyniri, Çiğ Köfte

Mezeler: Süzme yoğurtlu Semizotu, Özel Yakamoz Soslu Köpoğlu Şakşuka

Yakamoz Mevsim Salatası

Ara sıcaklar: Pastırmalı ve Kaşarlı Börek, Etli Kara Lahana Sarması, İçli Köfte

Ana Yemek: Hünkar Beğendi, Çökertme Kebabı, Çoban Kavurma, Izgara Piliç, Izgara Köfte, Tas Kebabı

Tatli: Güllaç, Revani, Mevsim Meyveleri

Özel Ramazan Şerbeti, Soğuk İçecekler ve Sınırsız Çay.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 1.750₺

Rez: 0216 318 95 05

Güvenç Konyalı – Sirkeci

Konya mutfağının klasik lezzetlerini İstanbul’da en iyi yapan yerlerden biridir Güvenç Konyalı. Sirkeci’de 3 katlı tarihi bir binanın içinde hizmet veriyor. Her zaman sevdiğim ve tercih ettiğim bir restorandır.

Güvenç Konyalı’nın iftar menüsü:

Başlangıç:

Bamya veya mercimek çorbası

İftariyelik Tabağı: Zeytin, peynir, hurma, bal, tereyağı

Gevurdağı veya Çoban Salata

Ara Sıcak:  1/2 porsiyon Etli ekmek veya bıçakarası, Mevlana bıçakarası üstü peynirli, peynirli pide

Ana Yemek: 1 porsiyon Konya Fırın Kebabı veya İncik, Kaburga, Boyun Mevlevi Pilavı

Tatlı: Konya Sac Arası 

Ayran, soft içecek, şalgam suyu

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 1.100₺

Adres: Ankara Cad, Hocapaşa Hamamı Sk. No: 4 Sirkeci- İstanbul

Rez: (0212) 527 5220

Kalbur Et

Lokasyon Ümraniye Şerifali! Çok geniş bir bahçe alanına sahip olan mekanda istediğiniz masayı belirleyip oturun ve başlangıç olarak seçtiğiniz mezelerden sonra menünün içinde kaybolun! Seçtiğiniz lezzetlerin yanında sıcacık puf ekmekler de var. Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetleri et ve kebap çeşitleri ile iftar sofralarının vazgeçilmez noktası.

Kalbur Et’in İftar Menüsü:

Başlangıç: Süzme mercimek çorbası

İftariyelikler: Ramazan pidesi, pastırma, hurma, siyah ve yeşil zeytin, bal, tereyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, vişne reçeli, kuru kayısı, ceviz

Salatalar: Spesiyal Kalbur Salata

Ara sıcaklar: Fındık lahmacun, haşlama içli köfte, otlu peynirli çıtır börek

Mezeler:Soslu patlıcan, kuru cacık, çiğ köfte

Ana yemekler: Adana kebap, kuzu şiş, kuzu tandır, tavuk şiş

Tatlılar: Güllaç, sıcak kadayıf, kazandibi, anne revanisi, mevsim meyveleri

İçecekler: Meşrubatlar, şalgam, ayran, çay ve türk kahvesi

Kişi başı iftar yemeği fiyat: 1.550₺

Adres: Şerifali Mh. Turcan Cd. Atabek Sk. No 25 Ümraniye – İstanbul

Rez: 0216 499 45 45 – 0532 155 86 67

Izaka Terrace – CVK Park Bosphorus

Gümüşsuyu’nda İstanbul Boğazı manzarasıyla enfes bir iftar menüsü sunan Izaka Terrace, geleneksel tatlara modern dokunuşlar katıyor. İstanbul’un en güzel ve şık otellerinden biri olan Cvk Park Bosphorus’un teras katında hizmet veriyor. 

Izaka Terrace – CVK Park Bosphorus’un iftar menüsü:

Her hafta ara sıcak, ana yemek ve tatlılarda değişiklik olacak. İlk haftanın menüsünü paylaşıyorum. 

İftariyelikler: Medine Hurması, gün kurusu kayısı, incir, tereyağı, bal, kaymak, eski kaşar, beyaz peynir, yeşil ve siyah zeytin, gül reçeli, çilek reçeli, pastırma, sucuk, söğüş domates, salatalık, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı yaprak sarma, kuru patlıcan dolması, rokalı haydari, karışık turşu tabağı, patlıcan, biber kızartma.

Çorba: Ispanaklı Kuzu Etli Borani Çorbası

Ara Sıcak: Peynirli ve otlu su böreği

Ana Yemek: Piliç Topkapı veya Yoğurtlu Ali Nazik Kebabı

Tatlı:Güllaç; cevizli narlı

Limitsiz meşrubat, ayran, çay, kahve, demirhindi ve kızılcık şerbeti

İftar menüsü kişi başı: 3.250₺

Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cd. No:8, Beyoğlu/İstanbul

Rez: 02127083838

Fırın-Ci

Yeni Nesil Diyarbakır Mutfağı olarak tanımlandırabileceğim bir yer Fırın-ci. Üç yıldır gittiğim ve iftarından çok memnun kaldığım yerlerden biri. O yüzden bu yıl da gönül rahatlığıyla listeye girdi. Diyarbakır’da sevilen bir mekandır ve şuan İstanbul’daki ikinci senesini devirdi.

Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerini yepyeni tariflerle harmanlayan Fırın-Ci, Ramazan ayı boyunca Fişekhane’nin özgün mimarisindeki açık ve kapalı alanlarında keyifli ve lezzetli iftar yemekleri sunuyor.

Menüsünde Diyarbakır Mutfağı’nın En Seçkin ve Geleneksel Lezzetleri olan yöresel et yemekleri, çorbalar, kebaplar, mezeler, ara sıcaklar ve tatlılar farklı yorumlarla sunuluyor. 

Ortam şık, ambiyans sıcak ve konforlu, servis ve hizmet kalitesi çok iyi.

Fırın-ci’nin İftar Menüsü:

İftariyelikler: Beyaz Peynir, Ceviz, Kudüs Hurması, Malatya Kayısısı, teryağ ve bal

Mercimek Çorbası

Ara sıcaklar: Çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, kuru patlıcan dolması

Salatalar: Çoban salata, mevsim salata, ezme salata, meyir 

Ana yemekler: Diyarbakır kebabı, Tavuk ve Kuzu Pirzola, Ayran Aşı, Kuşbaşılı kaşarlı pide, İç pilav, Kuzu Kavurma, Kuzu Tandır

Tatlı: Güllaç

İçecekler: Reyhan şerbeti, ayran, gazlı ve gazsız içecekler, çay ve kahve

İftar menüsü kişi başı: 1.550₺

Avrupa Yakası’nda yenilik arayanlar için özgün bir alternatif.

Fişkehane’nin en güzel mekanlarında da bir tanesi.

Mutlaka deneyin.

Adres: Büyükyalı konutları, Fişekhane Kazlıceşme mah. Kennedy cad, B Blok Sk. D:Zemin Kat, 34025 Zeytinburnu/İstanbul

Rez: 0(212) 661 34 21

Renaissance Polat İstanbul Hotel – Daphne Restaurant & Grill

İstanbul Yeşilyurt’ta yer alan Renaissance Polat Hotel ve bünyesinde hizmet veren Daphne Restaurant & Grill benim her sene muhakkak en az bir kez iftara gittiğim bir yer. İstanbul’un en özel iftar mekanlarındandır. Zengin yemek çeşitleri, deniz manzarası ve terasıyla hem ortam olarak hem lezzet olarak gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Renaissance Polat Hotel’in İftar Menüsü:

İftariyelikler: Peynir Çeşitleri, Medine Hurması, Zengin Şarküteri Çeşitleri, Marine Edilmiş Zeytin Çeşitleri Domates, Salatalık, Bal, Kaymak

Zeytinyaglı ve Serpme Lezzetler, Zeytinyaglı Enginar, Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Yoğurtlu Patlıcan Salatası, Kuru Cacık, Çoban Salatası

Ramazan Pidesi

Çorbalar: Zencefilli Tavuk Çorbasi, Naneli Dereotlu Tereyagi, Mercimek Çorbasi Limon ve Kroton, Sebze Çorbasi Susamli Kitir

Ara Sicaklar: Kızarmış Mantı, Paprika Tereyağ, Yoğurt Sos, Su Böreği Domates Sos, İçli Köfte, Ilık Humus

Güllü Lavanta Serbeti

Ana Yemekler: Fırınlanmış Dana Antrikot, Dağ Mantarlı Buğday Keşkek, Glaze Havuç, Körpe Kabak, Soğan Cipsi, Kuzu Tandır iç pilav, Sultan Kebabı (Kuzu Pirzola,Adana Kebabi, Tavuk Pirzola) Bulgur Pilavi, Izgara Domates Biber, Mas Fasulye Piyazi

Türk Tatlı Tabağı: Güllaç, Şekerpare, Şöbiyet, Kazandibi

Kişi Başı: 1.450 ₺ + %10 servis ücreti

Çorbalar, ara sıcaklar ve ana yemelerden bir tanesi seçiliyor.

Bilgi ve Rezervasyon için: 0212 414 18 00

Ayrıntılı Bilgi için: Hande Aktürk Özakhun / 0212 414 18 67

Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel – 212 Restaurant

Yeşilyurt Renaissance Polat Hotel’in İstanbul Gayrettepe’de yer alan diğer oteli Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’in teras katında hizmet veren 212 Restaurant’da iftar yapmak oldukça keyifli. Harika bir Boğaz manzarası var. Servis, hizmet, kalite ve lezzet de ön planda. 

Polat Bosphorus Hotel – 212 Restaurant’ın İftar Menüsü:

İftariyelikler: Peynir Çeşitleri, Medine Hurması, Zengin Şarküteri Çeşitleri, Marine Edilmiş Zeytin Çeşitleri Domates, Salatalık, Bal, Kaymak

Zeytinyaglı ve Serpme Lezzetler, Zeytinyaglı Enginar, Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Yoğurtlu Patlıcan Salatası, Kuru Cacık, Şile semizotlu Bostana Salata

Ramazan Pidesi

Lebeniye Çorbası; Köfte, Nohut, Naneli Biberli Tereyağı ile

Etli Pazo Dolması Köpüklü Yoğurt Sos ile

Kakuleli Limon Şerbeti

Dana Kaburga Tandır Geleneksel Buğday Keşkek, Körpe Hvuç, Közde Mantar Şiş ve Narlı Sosu ile

Fıstıklı Güllaç ya da Türk Tatlı Tabağı

Türk Tatlı Tabağı: Güllaç, Şekerpare, Şöbiyet, Kazandibi, Kaymak

Kişi Başı: 1.650 ₺

Adres: Gayrettepe, Barbaros Blv. No: 145, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Ayrıntılı Bilgi için: Hande Aktürk Özakhun / 0212 4141867

Zennup 1844

Anadolu’nun yüzlerce yıllık lezzetlerini sofraya taşıyan ve ilk olarak Bursa’ya açılıp sonra İstanbul Fişekhane’de şube açan Zennup 1844 tüm lezzetlerini ve sunumlarını çok beğendiğim özel bir restorandır. Osmanlı Saray mutfağından, Mezopotamyanın bereketli topraklarına kadar uzanan geniş coğrafyanın kadim lezzetlerini, aslına sadık reçetelerle ve yöresinde olduğu gibi bakır kazanlarda ya da toprak kaplarda en özgün haliyle masanıza taşır. Erciyes ayazında kurumuş Kayseri pastırmasıyla pişen İspir kuru fasülye, Urfa sade yağıyla pilav,  Saray mutfağından Vişneli Yaprak Sarma, Selçuklu tarifiyle Kuzu Tandır ve Kestaneli İç Pilav, Ali Nazik, Firik Cacığı, Hatay nar ekşili muhammara, Rize’nin geleneksel kavurmasıyla kaymaklı bulgur pilavı, Bursa “Bey Sarayı” tarifi olan Sütkeri, Edirne Sarayından sadece özel günlerde pişen Helva-i Hakani gibi, geleneksel yemek değerlerimizi yaşatmakta ve günümüze geçmişin ışığını tutmaktadır.

Türk kültür tarihinin en özel detaylarından olan çini sanatını sofralarında, tabaklarında ve duvarlarında yaşatan Zennup1844, tarihimize olan bağlılığı ve değerlerimizi yaşatma tutkusuyla yoluna devam ediyor.

Zennup 1844’ün İftar Menüsü:

Anadolu’ dan Özenle Seçilmiş İftariyelikler:

Çanakkale Ezine Peyniri, Trakya Eski Kaşarı, Dağ Kekikli Peynir Kreması, 

Erciyes Ayazında Kurumuş Kayseri Pastırması, Erken Hasat Sızma ile Zeytin Salatası, Manda Kaymaklı Bitlis Balı, Sahine ( Hz. Peygamber dönemi), Hurma, Fındık Ezmeli Maraş Bohçası, Ceviz

Günün Çorbası

Tereyagli ve Gökova Tahinli Medine Hurmasi

7.yy’dan günümüze ekmekler, Ramazan Pidesi (Organik yumurta ve tereyağlı)

Hurmalı Buğday Ekmeği (Mekke ve Medine mutfağından)

Arpa Ekmegi (Hz. Peygamber dönemi)

Başlangıçlar: Visneli Yaprak Sarma, Humus-u Ala, Firik Cacığı, Hatay Nar Ekşili Muhammara, Lübnan Mezesi, Zahter Salatası, Erzincan Tulum Peynirli Çoban Salata

Ara Sıcaklar: Ağır Ateşte Pişmiş Keşkek, Ilık Kuru Sebze Dolması, İsotlu Cevizli Urfa Lahmacunu, Kilis Semseği, Mersin Patatesi

Anadolu ve Türk Mutfaginin En Kadim Tarifleriyle

Ana Yemekler: Kaburgalı ispir Kuru Fasülyesi (Bakir Kazanda), Kuzu Tandır, Kestaneli Iç Pilav (Selçuklu Tarifi), Arap Tava (Fırında Uzun Pişmiş), Ali Nazik (Geleneksel Tarif), Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı

(Hergün 3 tanesi servis edilecektir)

Tatlılar: Cennet Çamuru (500 yıllıkk bir tarif), Sütkeri (Bursa “Bey Sarayı”tarifi)

Helva-i Hakani (Edirne Sarayından), Hamsiköy Sütlacı (Geleneksel Tarif)

İçecekler: Zemzem, Reyhan Şerbeti veya Meyve Kompostosu, Çay ve Kahve

Kişi başı: 2.600₺ İstanbul, 1.600 ₺ Bursa

Beyti Restaurant

Florya’da yer alan ve İstanbul’un en meşhur et lokantalarından birisi olan Beyti şahane et yemeklerinin envai çeşidinin büyük porsiyonlarla bulunduğu, iftar sofrası deyince akla ilk gelen mekanlardan biri. Sadece et lokantası olarak da görmemek lazım. Su böreğinden, salatalarına, zeytinyağlılarından, mezelerine kadar her şeyi hakkı ile yapan bir yer. İçeriye girdiğiniz andan, yemeği bitirip mekandan ayrıldığınız ana kadar hem servis hem de yemek konusunda memnun kalırsınız. Osmanlı ve Türk dönemi sanatlarından esinlenilerek dekore edilmiş mimarisi de sizi nostaljiye götürüyor. Beyti Restaurant ayrıca Michelin Guide seçkisinde yer alıyor. 

Beyti’nin İftar Menüsü:

İftar tabağı: Peynir, zeytin, pastırma, tereyağ, bal, reçel, tahin, pekmez, hurma, kuru incir ve kayısı

Çorba, su böreği, sucuk, mevsim salata, karışık ızgara çeşitleri, tatlı menüsünden seçiminiz

Tatlı menüsü: Güllaç, künefe, incir tatlısı, krem karamel, baklava, kabak tatlısı, sütlaç, ekmek kadayıf, parfe, dürüm, şekerpare, ayva tatlısı, dondurma

İçecekler: Yemek esnasında sürekli çay servisi ve türk kahvesi

İftar menüsü kişi başı: 3.250 ₺

Adres: Orman Sok. No:8 – Florya / İstanbul

Rezervasyon İçin: (0212) 663 29 90

Topaz Restaurant

2007 yılından beri fine dining konseptiyle hizmet veren Topaz, Gümüşsuyu’nda enfes Boğaz manzarası eşliğinde rahat ve modern bir tasarıma sahip yemek salonu ve lounge bölümünün yanı sıra boğaz manzarasına karşı konumlanan yeni kokteyl barı ve yeşilliklerin içindeki terasıyla misafirlerini ağırlıyor. Ayrıca son iki senedir de Michelin Guide’da yer almaktadır. Çağdaş Akdeniz Mutfağının hakim olduğu Topaz’ ın mutfağı Tevfik Alparslan’a emanet. Tevfik şefin yemekleri gerçekten başkadır. Topaz, Ramazana özel güzel bir menü hazırlamış. İşte detaylar:

Topaz’ın İftar Menüsü: 

TopazTerbiyeli & baharatlı yaprak mercimek çorbası, kimyonlu tereyağ

İftariyelikler: “Kayseri Hisarcık Pastırması”,  Yöresel organik peynirler , “Bodrum Kalamata Zeytin” çeşitlemesi, “Medine Jumbo Hurma”, “Trabzon Tereyağı”,  “Erzincan Tütsülenmiş Kovan Balı” Manda Kaymağı,  ‘Organik vişne’  Topaz sıcak ekmek çeşitleri, Ramazan pidesi

Menü: ’Urla’ Körpe sakız enginar &  ‘Hatay’ tahinli dövme humus, isli köy yoğurdu, Vişneli & etli  ‘Manisa-Alaşehir’ yaprak sarması ‘Afyon’ manda yogurt, Baklava yufkasında dana etli & bademli ‘Bük’ börek, közlenmiş biber, bağ bitkileri, Körpe pirpirim salatası, ‘Trakya loru’, kavrulmuş ceviz, kara incir sirkesi, ’Trakya’ süt kuzu omuz, sakızlı patlıcan beğendi, kuzu sosu veya ‘Bozcaada’ Izgara olta levreği, hardallı patates püresi, taze kuşkonmaz

Tatlı: ’Fıstıklı & Narlı Saray’ güllaç veya Kavrulmuş ‘Antep’ fıstıklı ılık baklava

İftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 2.350 ₺ (KDV dahil, servis ve içecekler hariçtir)

Adres: İnönü Caddesi No50 Gümüşsuyu İstanbul                              

Rez: 0212 249 100

Develi Restaurant

Güneydoğu Anadolu yöresinin temelini oluşturan lezzetleriyle ön plana çıkan Develi’nin menüsünde en temel lezzetleri kebaplar, lahmacun ve pide çeşitleri oluşturur. Baharat ve acı biber ağırlıklı olarak kullanılsa da bazı kebaplar baharatsız hazırlanır. Tabi meze çeşitleri, çiğ köftesi, içli köftesi, döneri, baklavası da favorilerdendir. Restoran deyip, kebap deyip geçemeyiz… Develi’nin bir tarihi, bir hikayesi ve 1912’den beri yaşayan bir ruhu vardır.

Develi İftar Menüsü:

Günün çorbası: Maydonoz çorbası, Taze fasülye çorbası, buğday çorbası, brokoli çorbası, yayla çorbası, süzme mercimek çorbası (Her gün dönüşümlü olarak ikram ediliyor)

İftariyelikler: Süzme çiçek bal-kaymak, yöresel turunç ve dağ çileği reçeli, Antep peyniri, Medine Mebrum Hurması, Gemlik siyah, yeşil zeytin, antrikot pastırma

Soğuk mezeler: Çiğ köfte, mevsim salata, vişneli yaprak sarma, elmalı kereviz

Ara sıcaklar: Kuru patlıcan dolma, tütsülenmiş yoğurt yatağında içli köfte, Antep peynirli baklava hamurundan su böreği

Kebap çeşitleri: Döner, çıtır kebap, kuzu şiş, tavuk şiş

Tatlılar: Cevizli baklava, güllaç, sütlaç, kabak tatlısı

İçecekler:Ramazan şerbeti, limonata, meşrubat, limitsiz çay, kahve

Not: Her akşam canlı tasavvuf müziği var.

İftar menüsü kişi başı: 1.850₺

Adres: Develi Nişantaşı, Florya, Etiler, Samatya, Kalamış, Develi Balık, Ataşehir, Florya, Flora by Develi, Tuzla Viamarin, Tuzla Corner şubeleri

Borsa Restaurant Kandilli

Ramazan günlerinin klasikleşmiş mekanlarından Borsa Restaurant, yıllardır hazırladığı iftar sofrasında tecrübesini konuşturuyor. Bu yılki menüsünde; günün çorbası, serpme kahvaltı, zeytinyağlı mezeler ve ara sıcakların yanında döner, tandır ve ızgara köfteden oluşan ana yemeklerden her biri servis ediliyor. Osmanlı saraylarından ilham alan dekorasyonu da mekâna ayırt edici bir hava katıyor. 

Meşrubat sınırsız. 

İftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 2.750 ₺

Adres: Kandilli, Adile Sultan Sarayı, Vaniköy Cd No: 12, 34684 Üsküdar/İstanbul

Rez: (0216) 460 03 04

Sapa İstanbul

Pandemiden hemen önce açılmış olan ve tabiki pandemi süreçlerinden kapanmak zorunda kalan Sapa İstanbul toplamda dört senedir olan ama aslında bilfiil iki senedir hizmet veren çok özel bir restoran. Anadolu mutfağından lezzetleri modern teknikler ile yorumlarken, kaliteli canlı müzik etkinlikleri ile keyifli bir atmosfere bürünüyor. Ataşehir’de sapa denilebilecek bir sokakta konumlanan mekan, gizli bir vaha gibi harikalar yaratıyor. İçerikleriyle dikkat çeken yemeklerle dopdolu bir menüsü, modern şık ve keyifli bir ortamı, sezonsal tabaklarına eşlik eden incelikli servisi ve insanı saran sıcak bir ambiyansı var. 4 farklı iftar menüsü oluşturmuşlar. Hepsinin de farklı farklı fiyatları var. Alt alta size görsel olarak listeliyorum.

Adres: Küçükbakkalköy. Mah. Rüya Sk. No:12/18A 34750 Ataşehir / İstanbul

Rez: 02166297272

Namlı Gurme

Türkiyede şarküteri ve cafe & restoran konseptinin ilk örneği olan ve çok sevilen meşhur Namlı Gurme, her geçen gün yenilenen ürünleri ve eşsiz ambiyansıyla Ramazan boyunca tüm alışverişlerinizi yapabileceğiniz mekanlardan biri! Ayrıca iftar için de çok iyi bir seçenek. Karaköy’deki dükkan çok renkli ve çok zevkli. City’s de fiks menü seçeneği bulunuyorken Karaköy şubesinde fiks menü uygulaması bulunmuyor. Burada alakart olarak seçtiğiniz ürünlerle iftar yapabilirsiniz.

City’s Namlı İftar Menüsü:

Çorba

Kahvaltı Tabağı: Beyaz Peynir, Eski Kaşar, Pastırma, Domates ve Salatalık, Zeytin, Hurma

Ana Yemek: Günün Sıcak Yemeği ve Pilav

Tatlı: Güllaç

İçecek: Su, Soft içecek, Sinirsiz Çay

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 780₺

Karakoy Namlı’nın iftara özel fiks bir menüsü yok. 

Kahvaltılık ürünler, günlük meze ve zeytinyağlılar, pide çeşitleri, ızgara çeşitleri ve günlük sıcak ev yemekleri, Ramazan pidesi, hurma, tatlılarda güllaç gibi kendiniz seçerek oluşturabileceğiniz güzel iftarlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda alışveriş de yapabilirsiniz.

City’s Adres:Teşvikiye, Teşvikiye Cd. No:12, 34365 Şişli/İstanbul

Karaköy Adres: Karamustafapaşa Mah. Mumhane Cad. No: 6/A Beyoğlu İstanbul

Rez: 0212 373 28 70

Bursa Garaj Kebap

Bursa Garaj Kebap, Ramazan’da iyi iskender için Bursa’ya kadar gitmenize gerek yok. Bursa Garaj Kebap, Levent’te sizleri bekliyor.

Bursa Garaj Kebap’ın İftar Menüsü:

İftariyelikler: Hurma, yeşil zeytin, siyah zeytin, pastırma, beyaz peynir, kaşar peyniri, bal, reçel, domates söğüş, salatalık söğüş, 

Vişneli yaprak sarma

Çorba: süzme mercimek çorbası

Ana yemek seçenekleri: 

1 porsiyon İskender Kebap, 1 porsiyon Döner veya 1 Porsiyon Pilav Üstü Döner

Tatlılar: Kemalpaşa tatlısı, Kabak şekeri, Sütlaç

İçecekler: Meşrubat, çay, kahve

İftar menüsü kişi başı: 800₺

Adres:Levent, Hanımeli Sk. No:2, 34330 Beşiktaş/İstanbul

Rez: 0212 284 94 90

Liman İstanbul

Galataport’ta yer alan ve şahane mimarisi ile dikkat çeken Liman Lokantası her damak zevkine hitap eden geniş mutfağıyla Ramazan boyunca konuklarını özel olarak hazırlanmış zengin bir iftar sofrasıyla ağırlıyor. Üstün sunum ve hizmet anlayışını benimseyen restoranın geleneksel Türk lezzetleriyle dolu menüsü yöresel iftariyeliklerle başlıyor.

Liman’ın İftar Menüsü:

Anadolu İftariyelik Tabağı: Kastamonu Pastirmasi, Trabzon Tereyağı, Ardahan Çiçek Balı, Kars Eski Kaşarı, Ezine Beyaz Peyniri, Erzincan Tulum Peyniri, Antakya Halhali Zeytini, Gemlik Zeytini, Afyon Manda Kaymağı, Mebrum Hurma, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Domates Salatalık Söğüş Tabağı

Reyhan Şerbeti

Liman Ramazan Pidesi, Tandır Ekmeği, Muhammara

Günün Osmanlı Çorbası

Zeytinyağlı Pilaki, Kaymak Loru, Limon Zest, Fırınlanmış Zeytinyağlı Urla Enginarı, Liman Usulü Peynirli Su Böreği, Haşlama içli Köfte

Gevurdağı Salatası

Cağ Kebabı veya Taş Fırında Kuzu Tandır Kebap, Firik Pilavı veya Dana Kavurma, Bademli Pirinç Pilavı

Tatlılar: Güllaç veya Fırınlanmış Bal Kabağı Tatlısı, Tahin Helva Dondurması veya

Ekmek Kadayıfı, Manda Kaymağı

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 2.475₺

Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Sok. Galataport, Beyoğlu/İstanbul Rez: 0212 877 0948

Adana Ocakbaşı Ataşehir

İstanbul Ataşehir’de ocakbaşı konseptiyle hizmet veren Adana Ocakbaşı geniş, ferah ve tertemiz bir mekan. Servis ve hizmet açısından da çok memnun edici ve sizi aile gibi sahiplenen bir işletme. Çıtır çıtır lahmacunları, nefis salata çeşitleri, zeytinyağlıları, mezeleri, kebap çeşitleri de inanılmaz lezzetli. 

Adana Ocakbaşı Ataşehir İftar Menüsü:

Başlangıçlar: Günün çorbası

İftariyelikler; Hurma, pastırma, bal, kuru kayısı, kuru üzüm, reçel, beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, yeşil ve siyah zeytin, Ramazan pidesi

Ara sıcaklar: Kuru patlıcan dolması, fındık lahmacun, pastırmalı paçanga böreği

Salata ve mezeler: Tablacı salatası, kuru cacık, çiğ köfte, 2 çeşit günün mezesi

Ana yemek: Adana kebap, kuzu şiş, tavuk şiş, kanat (sıra et şeklinde)

Tatlı: Fıstıklı kadayıf, güllaç, 5 çeşit mevsim meyvesi

Soft içecekler, çay ve kahve ikramı.

İftar menüsü fiyatı kişi başı: 1.600₺

Adres: Barbaros Mah. Begonya Sokak No: 2C/3 Ataşehir – İstanbul

Rez: 0216 355 01 01

Çırağan Palace Kempinski – Tuğra Restaurant 

Tuğra Restaurant, Osmanlı döneminden kalan tek boğaz üzeri otel ve saray olmasıyla Ramazan’ın gelenekselliğine ayrı bir tat katıyor. Orijinalliğini korumayı başarmış olan mimarisi göz zevkinize hitap ederken Osmanlı mutfağı klasiklerini modern dokunuşlarla sunuyor. Açık büfe tatlı bölümü ise tam bir efsane.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 4.100₺

Rez:  (0212) 326 46 46

Four Seasons Hotel – Aqua Restaurant

Şahane bir iftar deneyimi için Aqua’nın igloo masalarını öneririm. Yıldızların altında, ışıklarla donatılmış igloo masalar, gruplar ve çiftler için uygun. Kapalı restoran tercih eden konuklar içinse Aqua Restaurant hizmete açık. Four Seasons’ın her bir ürünü birbirinden lezzetli olan zengin açık büfe iftar sunumu her iki mekan için de aynı şekilde geçerli.

Four Seasons’da iftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 4.150₺

Adres: Yıldız, Çırağan Cd. No: 28, Beşiktaş/İstanbul

Rez: (0212) 381 40 00

Diğer Boğaz Hattı Lüks Otellerin İftar Fiyatları:

Mandarin Oriental Bosphorus – 4.345 TL

The Peninsula İstanbul Hotel – 4.180 TL

Four Seasons Bosphorus (Aqua) – 4.150 TL

Shangri-La Bosphorus Hotel – 3.190 TL

The Grand Tarabya Hotel – 3.080 TL

Fairmont Quasar Hotel – 2.750 TL

The Ritz-Carlton Hotel – 2.750 TL

Swissotel The Bosphorus – 2.750 TL

Feriye – 2.695 TL

+

Çiya Sofrası Caferağa 1.200 TL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir