Mekanlar

BEYHATUN ŞARK SOFRASI: Bahçeşehir’de En İyi Kebap Yenecek Mekan

Ah bu Gaziantepliler başımızı yakmaya devam ediyor…

Milletçe eti seven kaç milyon kişiyiz acaba? Bu mekan hepinizde merak yaratacak. Neden mi? Hem lezzetli, hem çeşitli, hem Antep işi hem de fiyatları çok iyi @beyhatunetterbiyecisi

1976’dan beri et işinde olan mekan sahibi nam-ı diğer ‘’Et Terbiyecisi’’ Mustafa Beyhatun bu ismin patentini ve kullanım haklarını seneler önce almış. Sektördeki 42 senelik deneyimini aktardığı Bahçeşehir’de bulunan Beyhatun Şark Sofrası  ise 6 yıllık bir işletme. Menü Antep mutfağından oluşuyor.

Her biri zırhta çekilen ve kaliteli etlerle yapılan bol kebap çeşitleri ve  kebaplara mükemmel bir ahenkle uyum sağlayan mis gibi mezeleri bir yana diğer favori lezzetlerine bakacak olursak; bol etle yaptıkları Antep’in olmazsa olmazı ‘’Beyran’’, bildiğimiz beyti sarmanın yoğurtlu hali ve kendi deyimleriyle ’’Malatya Suşi’’ gerçekten inanılmaz birşey, lokum, kaburga, lahmacun, pide çeşitleri -özellikle kuşbaşılı pidesi enfes ve şöbiyetleri de gerçekten çok başarılı. 

Antep usulü baklava, kuru baklava katmer ve şöbiyet gibi ustalık gerektiren tüm tatlılar kendi üretimleri. Ayrıca havaalanında da satılıyor. Genelde merak edilir yeri gelmişken anlatayım: Kuru baklava ile yaş baklava arasındaki tek fark yaş baklavanın kaymakla, kuru baklavanın ise kaymaksız yapılması. Kaymak içermediği için yaş baklavaya göre daha uzun raf ömrüne sahip.

Menüde neler mi var? Berro hızıyla özetleyeyim: Söğürme Kebabı, Küşleme, Karışık Kebap, Çöp Şiş, Altı Ezmeli Kebap, Ali Nazik, Patlıcan Kebabı, Kuzu Şiş, Sebzeli Haşhaş Kebabı, Şaşlık, Urfa Kebabı, Domatesli Kebap, Fıstıklı Kebap gibi ana lezzetlere eşlikçi olarak Bostane, Ezme, Haydari, Soslu patlıcan biber, Zeytinyağlı Pazı, Çiğköfte, Beyhatun Pilavı gibi lezzetli mezelerin, salataların yanı sıra İşkembe, Kelle Paça, Yuvalama ve Mercimek Çorbaları da var.

Haftanın her günü zengin serpme kahvaltı sunuyorlar. Kişi başı 30 TL

Mekan ise teras dahil 350 kişilik.

Ayda 2 kere sıra gecesi düzenliyorlar. (Bölgeden çok talep alıyormuş)

Mekanda alkol bulunmuyor.

Buranın lezzetlerini bir kere deneyin bayılacaksınız…

Not: Acun da burayı çok seviyormuş

Fiyatlar:

Beyran: 22 TL, Kelle Paça 20 TL

Mezeler: 10-15 TL

Salatalar: 11 TL

Çiğ Köfte: 13 TL

İçli Köfte: 7 TL

Lahmacun: 7 TL

Kebaplar: 25-40 TL (Beyhatun Karışık Kebap 50 TL)

Şişler (kuzu, çöpşiş, tavuk, kanat, ızgara köfte): 25-35 TL

Pideler: 18 – 25 TL

Künefe 12 TL

Katmer: 25 TL

Adres: Avni Akyol Bulvarı Bahçeşehir 2.Kısım Loca No:3 Bahçeşehir – İstanbul

Tel: 0212 669 87 88

 

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir