Mekanlar

2022 Ramazan’ının En İyi İftar Mekanları

Mübarek Ramazan ayına girdik.

Tan yerinin ağarışından güneşin batımına kadar yemeden, içmeden, yalandan, kötü sözden, olabildiyse asabiyetten uzak nefsimize hakim 30 gün geçeceğiz. Sonunda da hak ettiğimiz bayrama kavuşacağız kısmetse. Allah’ın nimetlerine, sahip olduğumuz şansa ve berekete şükretmek, açın halini anlamak, küfürden yalandan uzak durmak, vücudumuz ve iç organlarımızı biraz istirahat ettirmek bir için bir nevi ilahi detoks yapacağız. Allah kabul etsin. Kalplere zihinlere temizlik ve arınmışlık nasib etsin.

Dünyanın en güzel şehrinde, yılın en değerli ayında, hala sağlıkla nefes aldığımıza şükrederek nice bereketli iftarlar diliyorum ve sizlerle İstanbul’un en beğendiğim iftar mekanlarını fiyat içerikleriyle beraber paylaşıyorum. 

Kaşıbeyaz The Bosphorus – Yeniköy Kaşıbeyaz

Şık, ihtişamlı dekorasyonu,  geleneksel Güneydoğu Anadolu mutfağı ağırlıklı ve standardını hiç bozmayan lezzetleri, modern, yenilikçi sunumları, aurası yüksek  atmosferi ve en beğendiğim özelliği olarak; servis kalitesiyle yarım asırdır İstanbul’un sevilen ve en meşhur kebapçısı olmayı başaran Kaşıbeyaz Lezzet Grubunun Yeniköy şubesi iftar yemeği için her sene vazgeçilmezlerimden oluyor.

Restoran leb-i derya bir konuma sahip. En üst katında güverte hissi veren büyük bir terasları var. Manzara muazzam. Huzurlu ve keyifli bir ortama sahip. Yılların tescilli lezzeti ve bence İstanbul’un Gaziantep’i aratmayan yegane kebapçısı diyebilirim.

urkuvaz renginin ön plana çıktığı tasarımlarda, klasik çintemani deseninin modernize edilerek metal malzemeye uygulanmış hali sanki bir saray atmosferi yaşatıyor. Eğlenceli çocuk oyun odası ve tabiki herkesin zevkine hitab eden kuvvetli bir menüsü olması da en büyük artısı.

Kaşıbeyaz’ın İftar Menüsü:

İftariyelik: Hurma, Süzme Bal, Taze Kaymak, Örgü Peynir, Vişne Reçeli, Çilek Reçeli, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Sucuk

Günün Çorbası

Başlangıçlar: Acılı Ezme, Yoğurtlu Semizotu, Pancar Turşu, Çalı Fasulye (günler içinde değişiklik gösterebilir)

Ara sıcaklar / soğuklar: Kaşıbeyaz’ın olmazsa olmazları olan çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, söğüş salata

Ana yemek; Adana kebap, Izgara Köfte, Piliç Şiş, Kuzu Tandır (Közlenmiş domates – biber, domatesli, nohutlu bulgur pilavı ve tereyağlı püre eşliğinde)

Tatlılarda; güllaç, peynirli künefe, fırın sütlaç ve irmik helvası seçenekleri mevcut. İçecekler: Meşrubat, meyve suyu, ayran, soda, şalgam, çay, kahve (sınırsız)

Kişi Başı İftar Yemeği Fiyatı: 390 TL

Rezervasyon İçin: 0212 295 5000

Adres: Yeniköy Köybaşı Cad. No: 10 Sarıyer

Hamdi Restaurant

Bir iftar klasiği olan Hamdi İstanbul’un en muhteşem manzaralı kebapçısı desem yeridir. Özellikle Fıstıklı kebabı başta olmak üzere tüm etlerinin lezzeti saatlerce damakta kalır, lahmacunu ve içli köftesi bence efsanedir. 

Hamdi Restaurant açıldığı günden bu yana Güneydoğu’nun enfes kebapları otantik özellikleri ve hazırlanış biçimleri koruyarak misafirlerine sunmuş olmasıyla özel bir yerdir. Lezzetleri her zaman sahip olduğu o nefis İstanbul manzarasından önce gelir. Mekanın etkileyici tasarımını ve tarihi atmosferini tamamlayan güzel manzarası Haliç, Galata, Eminönü ve Sultanahmet’ten, Boğaz’a kadar uzanır. Tarihi yarımada sanki sofranızdadır.

Hamdi’nin İftar Menüsü:

Günün çorbası 

Serpme kahvaltılık çeşitleri: hurma, zeytin, peynir, reçel, sucuk, bal, kaymak

Soğuk mezeler: yoğurtlu semizotu, patlıcan salatası, etli çiğ köfte, çoban salatası, turşu

Ara sıcaklar: içli köfte, fındık lahmacun, kuru dolma

Ana yemek: Kişi başı maşa servisi yapılan; Kuzu Şiş, Fıstıklı Kebap ve Haşhaş Kebap, Tavuk Kanat

Tatlı çeşitleri ve meyve

Limitsiz meşrubat çay ve kahve. 

Bir iftarda Hamdi’yi seçmek yemek sonrasında Eminönü’nün tarihi kokan atmosferinde gezinebilmek ve İstanbul silüetinin en güzel tamamlayıcılarından biri olan Yeni Cami’de namazınızı kılabilmek açısından da çekici gelebilir.

Meydanın hemen altındaki ana yolda restorana ait vale mevcuttur.

Hamdi Restaurant; Eminönü, Şişli ve Pera şubeleriyle hizmet veriyor.

Kişi başı iftar yemeği fiyat: 365 ₺

Rezervasyon için: 0212444 6463

Beyti Restaurant

Florya’da yer alan ve İstanbul’un en meşhur et lokantalarından birisi olan Beyti şahane et yemeklerinin envai çeşidinin büyük porsiyonlarla bulunduğu, iftar sofrası deyince akla ilk gelen mekanlardan biri. Sadece et lokantası olarak da görmemek lazım. Su böreğinden, salatalarına, zeytinyağlılarından, mezelerine kadar her şeyi hakkı ile yapan bir yer. İçeriye girdiğiniz andan, yemeği bitirip mekandan ayrıldığınız ana kadar hem servis hem de yemek konusunda memnun kalırsınız. Osmanlı ve Türk dönemi sanatlarından esinlenilerek dekore edilmiş mimarisi de sizi nostaljiye götürüyor.

Beyti’nin İftar Menüsü:

İftar tabağı: Peynir, zeytin, pastırma, tereyağ, bal, reçel, tahin, pekmez, hurma, kuru incir ve kayısı

Çorba, su böreği, sucuk, mevsim salata, karışık ızgara çeşitleri, tatlı menüsünden seçiminiz

Tatlı menüsü: Güllaç, künefe, incir tatlısı, krem karamel, baklava, kabak tatlısı, sütlaç, ekmek kadayıf, parfe, dürüm, şekerpare, ayva tatlısı, dondurma

İçecekler: Yemek esnasında sürekli çay servisi ve türk kahvesi

Kişi başı iftar yemeği fiyat: 775₺

Adres: Orman Sok. No:8 – Florya / İstanbul

Rezervasyon İçin: (0212) 663 29 90

Crowne Plaza Hotel İstanbul Florya

İftarını en beğendiğim yerlerden biri olan Crowne Plaza Hotel Florya’nın Salamina adlı restoranında Ramazan’a özel hazırlanan zengin açık büfe menüsü, canlı fasıl müziği ve enfes deniz manzarası eşliğinde çok keyifli.  


Denize sıfır konumu, doğayla bütün yapısı, nefis gün batımı manzarası, havuzu, spası, konforlu şık odaları ve yatay mimarisiyle çek seviyorum bu oteli.


Lezzetli iftariyelikler, tatları kadar sunumlarıyla da iştah açan salata ve zeytinyağlılar, geleneksel yemekler, ızgara et çeşitleri, zengin tatlı seçenekleri sunan güzel bir açık büfe iftar sunuluyor.


Bilgi ve Rezervasyon için: 

@crowneplazaistanbulflorya 
0212 463 0 500
sales@cpistanbulflorya.com

Le Méridien Istanbul

Kendine özgü modern tarza sahip Etiler’in gözde mekânı Le Méridien Istanbul, Ramazan’ı geniş bir iftar menüsüyle karşılamaya hazırlanıyor. Her gün döner servisi olan restoranda kahvaltılıklar ve kuru yemişlerden sıcacık çorbalara, geleneksel zeytinyağlılardan yöresel mezelere kadar dolu dolu hazırlanmış bir iftar menüsü mevcut. Ana yemek olarak ise et, tavuk ve balık seçenekleri arasından damak zevkinize uygun olanı seçebiliyorsunuz.

Sınırsız meşrubatın dahil olduğu iftar menüsünün kişi başı fiyatı: 390 TL

İletişim için: (0212) 384 00 00

Renaissance Polat İstanbul Hotel – Yeşilyurt

İftariyelikler, eski İstanbul’un özgün lezzetleri, Renaissance Polat spesiyalleri, geleneksel tatlıları ve şerbetleriyle, huzur veren fasıl eşliğinde eşsiz Ramazan sofraları sizleri bekliyor.

Canlı fasıl müziği eşliğinde zengin açık büfesi, ateşte çağ kebabı, deniz manzarası ve terasıyla Daphne Restaurant & Grill İstanbul’un en özel iftar mekanlarından. 

Toplu iftar davetleriniz içinde misafirleriniz için en uygun mönü ve fiyat alternatiflerini seçebilirsiniz.

Ayrıca Ramazan ayı boyunca Polat Patisserie; spesyalitesi güllacı, geleneksel Türk tatlılarını, lokum, şekerleme ve çikolataları beğeninize sunmaya devam ediyor.

Renaissance Polat İstanbul Hotel’in İftar Menüsü:

İftariyelikler: Hurma, kayısı, ceviz, reçel çeşitleri, bal, kaymak, ezine peyniri, eski kaşar, Erzurum Görgemiş peyniri, yeşil ve siyah zeytin, Kayseri pastırması ve sucuk

Başlangıçlar: Yeşil salatalar, Fatus salatası, nohutlu ve ıspanaklı salata, patlıcan salatası, tulum peynir salatası, falafel, humus, haydari, acılı ezme, kısır

Günün çorbası

Günün zeytinyağlıları

Ana Yemekler: Cağ kebabı, Kavurmalı ve Kaşarlı Pide, Izgara Köfte, Kuzu Kol Tandır, Izgara Tavuk Pirzola, Taşfırın Kuru Fasulye Güveç, Fırınlanmış Levrek, Pirinç Pilavı, Kayseri Mantı

Tatlılar: Baklava çeşitleri, Ayva tatlısı, Kabak tatlısı, Hurmalı Puding, Armut ve Bademli Pasta, Aşure, Kemalpaşa, İrmik Helvası, Güllaç ve Meyve salatası

İftar menüsü kişi başı 550 TL’dir.

Bilgi ve Rezervasyon için: 0212 414 18 00

Ayrıntılı Bilgi için: Hande Aktürk Özakhun/ 0212 414 18 67

Al Hallab Fişekhane

Bugün Fişekhane’de Lübnan mutfağından şahane lezzetler sunan @alhallabtr a geldim. Hem yemekler hem sunumlar açısından çok iddialı ve başarılı hem de çok şık bir ambiyansa sahip. Muhakkak keşfedilmesi gereken bir yer. Biz bu akşam iftarı burada yapıyoruz. 

Tarihi 1881’e kadar uzanan mekanın İstanbul’da iki şubesi var. Diğer şubesi de Nişantaşı’nda yer alıyor. Orta Doğu’nun, özellikle Dubai’nin en iyi Lübnan restoranı olarak gösterilen Al Hallab Lübnan mutfağını şık ve temiz  bir ortamda ve tüm doğallığıyla deneyimleyebileceğiniz bir restoran. İki yüz çeşitten oluşan menüleri ile şimdiye kadar gördüğüm en kapsamlı Lübnan yemekleri menüsüne sahipler. Kahvaltı için de aklınızda bulunsun. Çok güzel bir kahvaltı sofrası kuruluyor.

Hikayesi şöyle: 1881’de Al Hallab ailesinin Lübnan’ın en eski yerleşimlerinden biri olan Trablusşam’ da işletmeye başladığı küçük bir aile kafesi olarak başlıyor. Daha sonra bölgenin en büyük otantik tatlı imalatçısı oluyor. 2002’de Dubai pazarına giren Rami Al Hallab, aile işletmesini geliştirerek ‘’Al Hallab Restaurants & Sweets’’i önde gelen bir restoran grubu haline getiriyor. 

Şuan Dubai’de dört farklı şubesi var.

Al Garhoud’da, The Dubai Mall’da, Mall of the Emirates’te full servis Lübnan ızgara yemekleri sunarken, “Al Hallab BAB EL BAHR” adı altında Dubai şehir merkezinde de bir deniz ürünleri restoranı olarak hizmet veriyor.

Al Hallab’ın İftar Menüsü:

Çorba: Şehriyeli Domates Çorbası

Başlangıçlar: Çiğ Köfte, İçli Köfte (Kıbbe Hamis),Kıymalı Hamur İşi (Sambusek Lahme)

Ev Yapımı Patates (Batata Harra), Humus, Humuslu Fatteh, Muhammara, Mutabbel, Fettuş Salata, Tabule Salata, Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Ana Yemek: Pişmiş Pazı ve Börülce (Selk Bi Lubiye), Et Döner, Tavuk Şiş, Etli Biryani, Kuzu Sosis (Makanek)

Tatlılar: Ramazan’a özel el yapımı krema ile tazı fıstıklarla süslenmiş baklavalar

İçecekler: Gül Şerbeti, Limonata

Fiyat:520 TL

Kalbur Et

Lokasyon Ümraniye Şerifali! Çok geniş bir bahçe alanına sahip olan mekanda istediğiniz masayı belirleyip oturun ve başlangıç olarak seçtiğiniz mezelerden sonra menünün içinde kaybolun! Seçtiğiniz lezzetlerin yanında sıcacık puf ekmekler de var. Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetleri et ve kebap çeşitleri ile iftar sofralarının vazgeçilmez noktası.

Kalbur Et’in İftar Menüsü:

Başlangıç: Süzme mercimek çorbası

İftariyelikler: Ramazan pidesi, pastırma, hurma, siyah ve yeşil zeytin, bal, tereyağı, tulum peyniri, beyaz peynir, vişne reçeli, kuru kayısı, ceviz, söğüş tabağı

Salatalar: Spesiyal Kalbur Salata

Ara sıcaklar: Semsek pide, fındık lahmacun, haşlama içli köfte, otlu peynirli çıtır börek

Mezeler:Soslu patlıcan, kuru cacık, çiğköfte, zeytinyağlı kuru patlıcan

Ana yemekler: Adana kebap, kuzu şiş, kuzu tandır, tavuk şiş

Tatlılar:Güllaç, sıcak kadayıf, kazandibi, anne revanisi, mevsim meyveleri

İçecekler: Meşrubatlar, şalgam, ayran, çay ve türk kahvesi

Kişi başı iftar yemeği fiyat: 345 TL

Rezervasyon için; 0216 499 45 45/ 0216 341 36 36/ 0532 155 86 67

Adres: Şerifali Mh. Turcan Cd. Atabek Sk. No 25 Ümraniye – İstanbul

Arada Blue City – Arada Cafe

Lübnan-Arap mutfağının en sevilen lezzetlerini Boğaz manzarasına karşı deneyimlemeye hazır mısınız? Arada Blue City sizlere harika bir konsept ve menü sunuyor! Özenle dekore edilen mekanda fotoğraf çektirmek için sabırsızlanacaksınız. Minderler, sedirler, kilimler, tepsiler, ilginç lambalar, mermerler…. Ardından menüden hiç denemediğiniz lezzetlerden dilediğinizi seçip top patladığında afiyetle yiyebilirsiniz.

Arada’nın İftar Menüsü:

Meze, Salata, İçli köfte, Çorba, Fette, Börek, iki ana yemek

Ramazan içecekleri ve Tatlı

İftar menüsü kişi başı 340 TL’dir.

Rezervasyon için: 0544 170 00 50

Adres:

Arada Blue City: Sultantepe, Paşa Limanı Cd., 34674 Üsküdar/İstanbul

Arada Endülüs: Hacımimi, Kemeraltı Cd. 31b, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Arada Beyrut: Hacımimi, Lüleci Hendek Cd. 23a, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Fırın-Ci

Yeni Nesil Diyarbakır Mutfağı olarak tanımlandırabileceğim bir yer @firin_ci  

Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerini yepyeni tariflerle harmanlayan Fırın-Ci, Ramazan ayı boyunca Fişekhane’nin özgün mimarisindeki açık ve kapalı alanlarında keyifli ve lezzetli iftar yemekleri sunuyor.

Menüsünde Diyarbakır Mutfağı’nın En Seçkin ve Geleneksel Lezzetleri olan yöresel et yemekleri, çorbalar, kebaplar, mezeler, ara sıcaklar ve tatlılar farklı yorumlarla sunuluyor. 

Ortam şık, ambiyans sıcak ve konforlu, servis ve hizmet kalitesi çok iyi.

Fırın-ci’nin İftar Menüsü:

Zengin iftariyelikler

Mercimek Çorbası

Ara sıcaklar: Çiğ köfte, içli köfte, kuru patlıcan dolması

Salatalar: Çoban salata, mevsim salata, ezme salata, meyir 

Ana yemekler: Kuzu tandır, Kuzu kavurma, Diyarbakır kebabı, Tavuk biftek, Kuşbaşılı kaşarlı pide, İç pilav, Kuzu pirzola veya kuzu külbastı 

Tatlı: Güllaç

Kişi Başı Fiyat: 395 TL

Avrupa Yakası’nda yenilik arayanlar için özgün bir alternatif.

Fişkehane’nin en güzel mekanlarında da bir tanesi.

Mutlaka deneyin.

Rez için: 0(212) 661 34 21

Adres: Büyükyalı konutları, Fişekhane Kazlıceşme mah. Kennedy cad, B Blok Sk. D:Zemin Kat, 34025 Zeytinburnu/İstanbul

Adana Ocakbaşı Ataşehir

İstanbul Ataşehir’de ocakbaşı konseptiyle hizmet veren Adana Ocakbaşı’ndayız bugün.

Geniş, ferah ve tertemiz bir mekan. Servis ve hizmet açısından da çok memnun edici ve sizi aile gibi sahiplenen bir işletme. Çıtır çıtır lahmacunları, nefis salata çeşitleri, zeytinyağlıları, mezeleri, kebap çeşitleri de inanılmaz lezzetli. 

Adana Ocakbaşı Ataşehir İftar Menüsü:

Başlangıçlar: Günün çorbası, iftariyelikler (bal, kaymak, kuru kayısı, reçel, beyaz peynir, tulum tereyağı, siyah zeytin), ramazan pidesi

Ara sıcaklar: Kuru patlıcan dolması, ceviz lahmacun

Salata ve mezeler: Tablacı salatası, yeşil salata, kuru cacık, çiğ köfte, 2 çeşit günün mezesi

Ana yemek: Adana kebap, kuzu şiş, yağlı kara, çıtır kanat

Tatlı ve yemek: Fıstıklı kadayıf, güllaç, 5 çeşit mevsim meyvesi

Soft içecekler, çay ve kahve ikramı.

İftar menüsü fiyatı kişi başı: 350 TL

Rez için: 0216 355 01 01

Adres: Barbaros Mah. Begonya Sokak No: 2C/3 Ataşehir – İSTANBUL

Bridge Restaurant

Bridge Restaurant, huzurlu bir boğaz semti olan Nakkaştepe’de pek çok yöresel lezzeti bir arada bulunduran iftar menüsüyle, konuklarını misafir etmeye hazırlanıyor. İnanılmaz güzel bir manzaraya karşı keyifli bir iftar için öneririm.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 400 TL

Sayısı 30’u aşan gruplar için kişi başı fiyat: 350TL

İletişim için: (0216) 391 95 85

Sabrosa Swissotel The Bosphorus

Panoramik Boğaz manzarası eşliğinde keyif dolu bir İstanbul için, daimî klasiğiniz olan Sabrosa Restoran, misafirlerinin anılarında unutulmaz izler bırakıyor.

Türk, Peru ve Nikkei mutfağından eşsiz lezzetlerin buluştuğu Sabrosa’da iftarlar bir başka!

Açık büfe olarak sunulan zengin iftarlarında:

Meze büfesi, salata büfesi, ara sıcak büfesi, ızgara büfesi, döner, Ali Nazik Kebabı, kuzu tandır ve tepsi mantı gibi geleneksel Türk lezzetleri ve tatlıları mevcut.

Kişi başı:675 TL

Rezervasyon için; 0543 326 81 11

Adres: Vişnezade, Acısu Sokaği NO 19, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Fatima by Famuse 1932

Türkiye’de ilk defa Batı ile Anadolu kültürünü harmanlayarak, Mezopotamya’dan ilham alan ve ürünlerini bu dokuyla müşterilerine sunan, yemeklerini de aynı ilhamla yapan ve sunan “Fatima 1932 / ByFamuse” gerçekten keşfetmeye değer bir yer. Ankara Panora Avm, İstanbul Nişantaşı ve Deniz Müzesi olmak üzere üç şubesi var.

Fatima 1932’nin İftar Menüsü:

Başlangıç Mercimek Çorbası, Hurma, peynir, zeytin, bal, havuç tarator, humus, şakşuka, paçanga böreği, mevsim salata

Ana yemek: Kürdan Kebabı, pirinç pilavı veya tavuk sote püresi, sote kök sebzeler

Tatlı: Güllaç, şekerpare

Su ve çay ikram.

Kişi başı iftar yemeği fiyat: 400 TL

Adres: İstanbul Harbiye Mah. Abdi ipekçi Cad. No :2/B 34367 Şişli/İstanbul

Sinanpaşa Mah. Beşiktaş Cad. Dış Kapı No : 6 İç Kapı No:2, 34022 Beşiktaş/İstanbul

Raffles İstanbul – Rocca

İstanbul’un en sevilen mekanlarından olan Raffles İstanbul, bu yıl da Ramazan Ayı’nda misafirlerini restoranı Rocca’da özel iftar menüleri ve canlı fasıl eşliğinde ağırlayacak. Geleneksel lezzetlere modern yorumlar katan Rocca, iftariyelik ve meze çeşitlerinin beraberinde canlı pişirme istasyonlarında tencere yemekleri ve ızgaralar ile döner, gözleme ve pide gibi geleneksel Türk tatlarını sergiliyor. Yemek sonrasında tatlı olarak canlı istasyonlarda künefeye eşlik eden yöresel kıyafetlerle şerbet sunumu da yapılıyor.

Sınırsız içecek ve çay ikramının dahil olduğu açık büfe iftar menüsünün kişi başı fiyatı: 950 TL. (0-6 yaş arası ücretsiz, 6-12 yaş arası için yüzde 50 indirimli)

İletişim için: (0212) 924 03 32

Borsa Restaurant Kandilli

Ramazan günlerinin klasikleşmiş mekanlarından Borsa Restaurant, yıllardır hazırladığı iftar sofrasında tecrübesini konuşturuyor. Bu yılki menüsünde; serpme kahvaltı, zeytinyağlı mezeler ve ara sıcakların yanında döner, tandır ve ızgara köfteden oluşan ana yemeklerden her biri servis ediliyor. Osmanlı saraylarından ilham alan dekorasyonu da mekâna ayırt edici bir hava katıyor. 

Meşrubat sınırsız. 

İftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 600 TL

İletişim için: (0216) 460 03 04

Liman İstanbul

Galataport’ta yer alan ve şahane mimarisi ile dikkat çeken Liman Lokantası her damak zevkine hitap eden geniş mutfağıyla Ramazan boyunca konuklarını özel olarak hazırlanmış zengin bir iftar sofrasıyla ağırlıyor. Üstün sunum ve hizmet anlayışını benimseyen restoranın geleneksel Türk lezzetleriyle dolu menüsü yöresel iftariyeliklerle başlıyor. Kapadokya bağlarının asma yapraklarıyla hazırlanan sarma, fırınlanmış pırasa gibi zeytinyağlılar ve ara sıcak tabaklarıyla devam eden ziyafette ana yemek olarak et döner, ızgara köfte veya kuzu tandır sunuluyor.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 700 TL

İletişim için: (0212) 877 09 48

Intercontinental Hotel – Safran Restaurant

Otantik Türk ve Osmanlı yemeklerinin sunulduğu InterContinental İstanbul’un en üst katında yer alan Safran Restaurant, serpme iftar yemekleri, zeytinyağlı çeşitleri, yaprak ciğer, keşkekli kebap, pazı sarma, kuzu incik, hayra bolu, sütlaç, cevizli burma kadayıf gibi tipik yöresel yemekleri ve tatlılarından oluşan alternatif menüleri ve harika manzarasıyla keyifli ve farklı bir seçenek olabilir.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 750 TL

İletişim için: (0212) 368 44 44

Four Seasons Hotel – Aqua Restaurant

Şahane bir iftar deneyimi için Aqua’nın igloo masalarını öneririm. Yıldızların altında, ışıklarla donatılmış igloo masalar, gruplar ve çiftler için uygun. Kapalı restoran tercih eden konuklar içinse Aqua Restaurant hizmete açık. Four Seasons’ın her bir ürünü birbirinden lezzetli olan zengin açık büfe iftar sunumu her iki mekan için de aynı şekilde geçerli.

Restoranda iftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 1.150 TL

İglooda iftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 2.150 TL

İletişim için : (0212) 381 40 00

Çırağan Palace Kempinski – Tuğra Restaurant 

Tuğra Restaurant, Osmanlı döneminden kalan tek boğaz üzeri otel ve saray olmasıyla Ramazan’ın gelenekselliğine ayrı bir tat katıyor. Orijinalliğini korumayı başarmış olan mimarisi göz zevkinize hitap ederken Osmanlı mutfağı klasiklerini modern dokunuşlarla esunuyor. Açık büfe tatlı bölümü ise tam bir efsane.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 1.250 TL

İletişim için:  (0212) 326 46 46

Raddisson Blu Bosphorus Ortaköy

Ortaköy’de harika bir manzaraya sahip olan mekan 10 farklı çeşit iftariye, zengin meze ve ara sıcak tabakları, seçim yapabileceğiniz dört farklı ana yemek menüsü ve kapanış için tatlı ile meyve tabakları ile güzel bir iftar sunuyor.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 490 TL

İletişim için: (0212) 310 15 00

Kuleli Yakamoz Restaurant

Kuleli Askeri Lisesi’nin ihtişamı ve Boğaz Köprüsü’nün ışıl ışıl görüntüsü ile alkolsüz bir restoran olma özelliğini tek başına taşıyan Kuleli Yakamoz Restaurant’ın Ramazan’da canlı fasıl eşliğinde sunulan boğaz manzaralı iftarı kişi başı: 390 TL

İletişim için: (0216) 318 95 05

Six Senses Kocataş Mansions

Six Senses Kocataş Mansions, misafirleri için her hafta değişen, özenle seçilmiş lezzetlerle dolu bir menü sunuyor. Osmanlı’nın meşhur şerbetlerinden Kızılcık, Reyhan, Demirhinndi; geleneksel Anadolu yemeklerinden muhammara, paçanga böreği gibi farklı tatları deneyimleyebileceğiniz restoran, Kocataş Yalısının bahçesinin buluşma noktasında konumlanıyor. Türk Sanat Müziği canlı performansı, hat ve minyatür sanatı atölyeleri ve benzeri etkinlikler de beraberinde sunuluyor.

İletişim için: (0212) 355 55 00

Sarı Restaurat

İstanbul’un en eski elit semtlerinden birisi olan Florya’nın Menekşe Plajında, tüm katları ve masalarından sonsuz deniz manzarasına ve gün batımına hakim olabileceğiniz bir alanda hizmet vermekte olup, her katta bulunan geniş ve lüx dekore edilmiş vip odaları yanısıra kendine ait özel otoparkında ücretsiz vale hizmeti, çocuklu aileler için uzman oyun ablası kontrolündeki çocuk oyun odası, bebek bakım odası ve mescid gibi sosyal hizmetleriyle de müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulmasını hedefliyor. Ailenizle iftarınızı açmaya gideceğiniz müthiş bir restoran!

Sarı Restaurant’ın İftar Menüsü:

Mercimek çorbası, ramazan pidesi, iftariyelik (hurma, tulum peyniri, beyaz peynir, tereyağ, pastırma, 6 çeşit zeytin, bal, ceviz, gün kurusu, domates/salatalık söğüş), mevsim salata, humus, haydari, köz patlıcan salatası, çiğ köfte
Ara sıcaklar: İçli köfte, paçanda böreği, fındık lahmacun.
2 kişilik ana yemek: Adana kebap, kuzu şiş, tavuk şiş
Tatlılar: Güllaç, fıstıklı ev baklavası

Kişi başı 380 TL

Rezervasyon için: 0(212) 579 7274 

Adres: Basınköy İstanbul Cad. No:39 Florya

Dönerci Serkan Usta

Size hem iftar hem sahur için harika bir öneri. Dekorundan menüsüne kadar bambaşka bir yenilikçi dönerci konsepti oluşturulan tertemiz, ferah bir yer. Yemyeşil bir bahçesi var. Kullandığı malzemeler doğal, eti Türkiye’nin en iyi ve en güvenilir markasından tedarik ediyor. Ayrıca, gerçek etten yapılan döneri odun ateşinde yavaş yavaş pişerek lezzetine doyum olmaz şekilde misafirlere servis edilmekte. İyi etten iyi pişmiş olan Dönerin yanında Anne patatesi, yayık ayran, salatası, turşusu ile birlikte sunuluyor. Bol tereyağlı İskender, Dönerli Fırın Beyti, Beğendili Döner, Pilavüstü tombik Döner, kaşarlı fırınlanmış döner, sonrasında Türkiye’de Restaurantlarda bulamayacağınız Trabzon el açması fındık baklavası, sütlacı, tereyağlı dut pekmezli künefesi kolay kolay lezzet hafızalarınızdan silinmeyecek kadar başarılı. Tüm menülerinde doğal ürünler kullanmaktalar.

Tadı damağınızda kalacak tüm bu lezzetlerin sonunda kıvamında bir Türk kahvesi ya da Türk usulüne uygun demleme çayı lezzetseverlere eşlik ediyor. Gecce çorba servisi de var!

Döner porsiyon menüsü: 269 TL
İskender menüsü: 299 TL

Rezervasyon İçin: 444 22 15

Adres: Etiler, Nispetiye Cd No:75, 34340 Beşiktaş/

Kaşıbeyaz Restaurant 

Doğal güzelliklerle çevrili Kaşıbeyaz Florya’da, kuş cıvıltıları ve şelale sesleri eşliğinde göz kamaştırıcı manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Zengin meze ve ara sıcaklarla başladığınız iftarda ana yemek için Adana kebap, ızgara köfte, tavuk şiş ve kuzu tandırdan istediğinizi seçebiliyorsunuz. Banlara ek olarak merkezi bir konuma sahip olması da mekânın tercih edilebilirliğini arttırıyor.

Sınırsız meşrubatın dahil olduğu iftar menüsünün kişi başı fiyatı: 375 TL. 

İletişim için: 0850 441 2040

Develi Restaurant

Güneydoğu Anadolu yöresinin temelini oluşturan lezzetleriyle ön plana çıkan Develi’nin menüsünde en temel lezzetleri kebaplar, lahmacun ve pide çeşitleri oluşturur. Baharat ve acı biber ağırlıklı olarak kullanılsa da bazı kebaplar baharatsız hazırlanır. Tabi meze çeşitleri, çiğ köftesi, içli köftesi, döneri, baklavası da favorilerdendir. Restoran deyip, kebap deyip geçemeyiz… Develi’nin bir tarihi, bir hikayesi ve 1912’den beri yaşayan bir ruhu vardır.

Develi’nin İftar Menüsü:

Günün çorbası: Maydonoz çorbası, Taze fasülye çorbası, buğday çorbası, brokoli çorbası, yayla çorbası, süzme mercimek çorbası (Her gün dönüşümlü olarak ikram ediliyor)

İftariyelikler: Süzme çiçek bal-kaymak, yöresel turunç ve dağ çileği reçeli, Antep peyniri, Medine Mebrum Hurması, Gemlik siyah, yeşil zeytin, antrikot pastırma

Soğuk mezeler: Çiğ köfte, mevsim salata, vişneli yaprak sarma, elmalı kereviz

Ara sıcaklar: Kuru patlıcan dolma, tütsülenmiş yoğurt yatağında içli köfte, Antep peynirli baklava hamurundan su böreği

Kebap çeşitleri: Döner, çıtır kebap, kuzu şiş, tavuk şiş

Tatlılar: Cevizli baklava, güllaç, sütlaç, kabak tatlısı

İçecekler:Ramazan şerbeti, limonata, meşrubat, limitsiz çay, kahve

Not: Her akşam canlı tasavvuf müziği var.

İftar menüsü kişi başı 450 TL’dir.

Adres:

Develi Nişantaşı: Harbiye mahallesi Abdi İpekçi Caddesi No: 61A Reasürans Çarşısı D Blok 3-4-5 F Blok 29-30-31-32-33-34-35 Nişantaşı / Şişli / İstanbul

Develi Florya: Yeşilköy Mah. Yeşilköy Halkalı Cad. Develi Apt. No:85 

Develi Etiler: Tepecik Yolu No: 22 Etiler

Develi Samatya: Koca Mustafa Paşa M. Gümüşyüzük S. No: 5/A Samatya / Fatih 

Kalamış, Develi Balık, Ataşehir, Florya, Flora by Develi, Tuzla Viamarin, Tuzla Corner şubeleri de mevcuttur.

Namlı Gurme

İstanbul’un tarihi yarımadası Karaköy’den, alışverişin kalbi Nişantaşı’na, kalitenin ve huzurun merkezi Ataköy’den, şehrin yeni gözdesi Göktürk’e. Türkiyede şarküteri ve cafe & restoran konseptinin ilk örneği olan Namlı Gurme, her geçen gün yenilenen ürünleri ve eşsiz ambiyansıyla Ramazan boyunca tüm alışverişerini yapabileceğiniz mekanlardan biri! Ayrıca iki şubesinde iftar menüsü de mevcut.

Namlı Gurme City’s İftar Menüsü:

Günün çorbası

Kahvaltı tabağı:beyaz peynir, eski kaşar tulum peyniri, pastırma, sucuk, domates-salatalık, zeytin, bal kaymak, hurma, sigara böreği, paçanga böreği

Sıcak yemek ve pilav

Güllaç

Su, kutu içecek ve sınırsız çay

Namlı Gurme Göktürk İftar Menüsü:

Haftanın her günü başlangıç olarak pastırma, beyaz peynir, hurma, kaşar peyniri, siyah zeytin, reçel veriliyor. Tatlı olarak ise baklava, güllaç, revani, şekerpare. Ana yemekler değişkenlik gösteriyor.

Pazartesi:Çorba, kuzu tandır (iç pilavlı) yada ızgara çeşitleri, salata

Salı:Çorba, hünkar beğendi yada ızgara çeşitleri, salata

Çarşamba:Çorba, püreli rosto köfte yada ızgara çeşitleri, salata

Perşembe:Çorba, İzmir köfte, pirinç pilavı yada ızgara çeşitleri, salata

Cuma:Çorba, Orman kebabı, firik pilavı yada ızgara çeşitleri, salata

Kişi başı fiyat: City’s: 250 TL, Göktürk: 295 TL (City’s ve Göktürk şubeleri dışında iftar menüsü yoktur)

Namlı Gurme City’s adres:Teşvikiye, Teşvikiye Cd. No:12, 34365 Şişli/İstanbul

Namlı Gurme Göktürk adres: Göktürk Merkez Mah. Sinanos Avm No:2/11 

Armada Teras

Sultanahmet’in sevilen, beğenilen stil sahibi otellerinden Armada İstanbul’un içinde hizmet veren Armada Teras İstanbul’u en duygulu kadrajlayabileceğiniz, nerden bakarsanız bakın şehrimin en güzel pozunu verdiği yerlerden biridir. İftar için biçilmiş kaftan gibidir. Bir taraftan Sultanahmet Camii ve Ayasofya manzarası ile bütünleşen diğer taraftan Marmara Denizi, Kadıköy ve Adaları gören Armada Teras, nostaljik ortamı, büyülü atmosferi, harika fotoğraf veren duruşuyla bahar ve yaz ayları için çok süper ve bir o kadar da romantik bir seçim!

Bursa Garaj Kebap

Bursa Garaj Kebap, Ramazan’da iyi iskender için Bursa’ya kadar gitmenize gerek yok. Bursa Garaj Kebap, Levent’te sizleri bekliyor.

İnanılmaz iyi Bursa Kebabı yapıyorlar. Pek çok ünlünün de müdavimi olduğu bir mekan. Özellikle Ajda Pekkan, Şahan ve Cem Yılmaz gibi…

Bursa Garaj Kebap’ın İftar Menüsü:

Hurma, pastırma, yeşil zeytin, siyah zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, bal, reçel, kaymak, domates söğüş, salatalık söğüş, yaprak sarma, süzme mercimek çorbası

Ana yemek seçenekleri: 1 porsiyon İskender Kebap, 1 porsiyon Döner veya 1 Porsiyon Pilav Üstü Döner

Tatlılar: Kemalpaşa tatlısı, Kabak şekeri, Sütlaç, Güllaç

İçecekler: Meşrubat, çay, kahve

Fiyat: Kişi başı 200TL

Rezervasyon için: 0212 284 94 90

Adres:Levent, Hanımeli Sk. No:2, 34330 Beşiktaş/İstanbul

Günaydın Kebap&Steakhouse

İstanbul’un Bostancı semtinde kasap dükkânı olarak faaliyete başlayan Günaydın, o günden bu yana Türkiye’de et konusundaki uzmanlığını koruyor. Yüksek kaliteli et seçenekleriyle Günaydın, her kesime ve damak tadına ulaşabilmek adına misafirlerine kasap & steakhouse, köfte & döner ve kebap olmak üzere 3 farklı konsept sunuyor.

En yüksek kalitedeki etleri en doğru pişirme teknikleri kullanarak hazırlayan Günaydın, kebap çeşitlerinde de uzmanlığını ortaya koyuyor. İftar menüsü mevcuttur.

Günaydın Steakhouse Galataport kişi başı: 650 TL

Rezervasyon için; (0212) 401 08 36

Adres:Kılıçali Paşa, Meclis-i Mebusan Cd., 34433 Beyoğlu/İstanbul

Borsa Restaurant

Borsa’nın alanında uzmanlaşmış ekibi ile tüm tecrübesini aktardığı mekan, Adile Sultan döneminden günümüze uzanan mutfak sanatını, çağdaş bir sunumla misafirlerine takdim etmeyi hedefliyor. Osmanlı Saray ve Türk Mutfağı ile yöresel Anadolu Mutfaklarından sentezlenen en seçkin yemekleri sunan restoranın menüsü o döneme ait araştırmalar yapılarak oluşturuldu. Manzaraya karşı harika bir iftar yemeği için menüleri mevcuttur.

Borsa Restaurant kişi başı: 675 TL

Rezervasyon için; 0216 460 03 04 /5

Adres: Kandilli Cad. Liseli Sk. No:12, 34684 Üsküdar/İstanbul

The Galliard Brasserie

Tüm gün akşam yemeğini düşündünüz. Envayi çeşit lezzet aklınızdan geçiyor. Peki nereye gideceksiniz? 

The Galliard, yenilenmiş menüsü ile Ramazan Ayı’nda da misafirlerine lezzetli bir iftar keyfi sunuyor.

The Galliard’ın menüsünün temelini Fransız, İspanyol ve İtalyan tariflerinden esintiler eşliğinde özgün yorumlar ile hazırlanan Modernize Türk Füzyon lezzetleri oluşturmaktadır.

The Galliard’da tüm makarnalar, pizzalar ve ekmekler günlük taze ve el yapımıdır. Ayrıca tüm tatlılar hem sunumları hem de tatları ile oldukça meşhurdur; misafirlere The Galliard’dan ayrılmadan önce tatlıları mutlaka denemelerini tavsiye ediyoruz.

Bir köşede de kahve bölümü bulunuyor. Çekirdekleri kendi makinelerinde öğüterek lezzetli kahveler sunuyorlar.

Adres: Vadistanbul Alışveriş Merkezi Sarıyer/İstanbul 

Emaar Square Mall Üsküdar/İstanbul 

Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi Ataşehir/İstanbul 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir