Mekanlar

2023 Ramazan’ının En İyi İftar Mekanları

İşte geldi 11 ayın sultanı foodielerim. Her sene olduğu gibi bu sene de en iyi iftar menülerini sunacak olan bazı restoranları sizler için derledim. 

2023 yılının mübarek Ramazan ayı 23 Mart’ta başlayıp 21 Nisan’da sona erecek.

Tan yerinin ağarışından güneşin batımına kadar yemeden, içmeden, yalandan, kötü sözden, olabildiyse asabiyetten uzak nefsimize hakim 30 gün geçireceğiz. 

Allah’ın nimetlerine, sahip olduğumuz şansa ve berekete şükretmek, açın halini anlamak, küfürden yalandan uzak durmak, vücudumuz ve iç organlarımızı biraz istirahat ettirmek bir için bir nevi ilahi detoks yapacağız.

 

Huzura ve sağlığa daha yakın olduğumuz bu mübarek günlerin sonunda da hak ettiğimiz bayrama kavuşacağız kısmetse.

Dünyanın en güzel şehrinde, yılın en değerli ayında, hala sağlıkla nefes aldığımıza şükrederek nice bereketli iftarlar diliyorum ve sizlerle İstanbul’un en beğendiğim iftar mekanlarını fiyat içerikleriyle beraber paylaşıyorum.

Allah niyet eden herkesin oruçlarını kabul etsin. Kalplere zihinlere temizlik ve arınmışlık nasib etsin.

Kaşıbeyaz The Bosphorus – Yeniköy Kaşıbeyaz

Şık, ihtişamlı dekorasyonu,  geleneksel Güneydoğu Anadolu mutfağı ağırlıklı ve standardını hiç bozmayan lezzetleri, modern, yenilikçi sunumları, aurası yüksek  atmosferi ve en beğendiğim özelliği olarak; servis kalitesiyle yarım asırdır İstanbul’un sevilen ve en meşhur kebapçısı olmayı başaran Kaşıbeyaz Lezzet Grubunun Yeniköy şubesi iftar yemeği için her sene vazgeçilmezlerimden oluyor.

Restoran leb-i derya bir konuma sahip. En üst katında güverte hissi veren büyük bir terasları var. Boğaz Manzarası çok hoş. Huzurlu ve keyifli bir ortama sahip. Yılların tescilli lezzeti ve bence İstanbul’un Gaziantep’i aratmayan yegane kebapçısı diyebilirim.

Turkuvaz renginin ön plana çıktığı tasarımlarda, klasik çintemani deseninin modernize edilerek metal malzemeye uygulanmış hali sanki bir saray atmosferi yaşatıyor. Eğlenceli çocuk oyun odası ve tabiki herkesin zevkine hitab eden kuvvetli bir menüsü olması da en büyük artısı.

Kaşıbeyaz’ın İftar Menüsü:

İftariyelik: Hurma, Süzme Bal, Taze Kaymak, Örgü Peynir, Vişne Reçeli, Çilek Reçeli, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Sucuk

Günün Çorbası

Başlangıçlar: Acılı Ezme, Yoğurtlu Semizotu, Pancar Turşu, Çalı Fasulye (günler içinde değişiklik gösterebilir)

Ara sıcaklar / soğuklar: Kaşıbeyaz’ın olmazsa olmazları olan çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, söğüş salata

Ana yemek; Adana kebap, Izgara Köfte, Piliç Şiş, Dana Biftek (Közlenmiş domates – biber, domatesli, nohutlu bulgur pilavı ve tereyağlı püre eşliğinde)

Tatlılarda; güllaç, peynirli künefe, fırın sütlaç ve irmik helvası seçenekleri mevcut. İçecekler: Meşrubat, meyve suyu, ayran, soda, şalgam, çay, kahve (sınırsız)

İftar menüsü kişi başı: 975₺

Adres: Yeniköy Köybaşı Cad. No:10 Sarıyer

Rez: 0212 295 5000

Hamdi Restaurant

Bir iftar klasiği olan Hamdi İstanbul’un en muhteşem manzaralı kebapçısı desem yeridir. Özellikle Fıstıklı kebabı başta olmak üzere tüm etlerinin lezzeti saatlerce damakta kalır, lahmacunu ve içli köftesi bence efsanedir. 

Hamdi Restaurant açıldığı günden bu yana Güneydoğu’nun enfes kebapları otantik özellikleri ve hazırlanış biçimleri koruyarak misafirlerine sunmuş olmasıyla özel bir yerdir. Lezzetleri her zaman sahip olduğu o nefis İstanbul manzarasından önce gelir. Mekanın etkileyici tasarımını ve tarihi atmosferini tamamlayan güzel manzarası Haliç, Galata, Eminönü ve Sultanahmet’ten, Boğaz’a kadar uzanır. Tarihi yarımada sanki sofranızdadır.

Hamdi’nin İftar Menüsü:

Günün çorbası 

Serpme kahvaltılık çeşitleri: hurma, zeytin, beyaz peynir, yöresel peynir, bal, kaymak

Soğuk mezeler: yoğurtlu semizotu, soğuk humus, etli çiğ köfte, çoban salatası, Antep turşu

Ara sıcaklar: içli köfte, fındık lahmacun, etli kuru dolma

Ana yemek: Kişi başı maşa servisi yapılan; Kuzu Şiş, Fıstıklı Kebap ve Haşhaş Kebap, Tavuk Kanat pilav , köz domates ve biber ile..

Tatlı: Baklava veya güllaç

Limitsiz meşrubat çay ve kahve. 

Bir iftarda Hamdi’yi seçmek yemek sonrasında Eminönü’nün tarihi kokan atmosferinde gezinebilmek ve İstanbul silüetinin en güzel tamamlayıcılarından biri olan Yeni Cami’de namazınızı kılabilmek açısından da çekici gelebilir.

İftar menüsü kişi başı:750₺

Adres: Hamdi Restaurant; Eminönü, Şişli ve Pera şubeleriyle hizmet veriyor. Eminönü için: Meydanın hemen altındaki ana yolda restorana ait vale mevcut.

Rez: 0212 444 6463

 

Galata Lounge – JW Marriott Istanbul Bosphorus

Karaköy’de yer alan JW Marriott Istanbul Bosphorus, İstanbul’un en gözde seyir otellerinden birisi olma özelliğiyle; Tarihi yarımada, Galata Kulesi, Adalar, Haliç, Kız Kulesi ve Boğaz’ı kapsayan muhteşem manzaraya sahip. Bünyesindeki Galata Lounge’da geleneksel lezzetlerimizden oluşan keyifli iftarlara ev sahipliği yapacak.

JW Marriott Istanbul Bosphorus’un İftar Menüsü:

Başlangıç:

Mercimek çorbası, Humus, Biber Borani, İsli Patlıcan

İftariyelikler: Izmir tulum peyniri, ezine beyaz peynir, eski kaşar, domates salatalık, tereyağı, petek bal, pastırma tahinhelvası, hurma, gün kurusu kayısı

Ara Sıcak: İçli köfte, Mantı, Su Böreği

Ana Yemek: Saray Pilavı ve Kuzu Pirzola veya Piliç topkapı ve İsli Patlıcan Beğendi veya Adaçayı ile Buharda Pişmiş Somon ve krema soseşliğinde Aspir Otlu Patates Püresi

Tatlılar: Meyve & Türk Tatlı Tabağı

Menü fiyatına alkolsüz içecekler dahildir.

İftar menüsü kişi başı: 2.280₺

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:49, Beyoğlu/İstanbul

Rez: 0533 384 79 33

 

Izaka Terrace – CVK Park Bosphorus

Gümüşsuyu’nda İstanbul Boğazı manzarasıyla enfes bir iftar menüsü sunan Izaka Terrace, geleneksel tatlara modern dokunuşlar katıyor. İstanbul’un en güzel ve şık otellerinden biri olan Cvk Park Bosphorus’un teras katında hizmet veriyor.

Izaka Terrace – CVK Park Bosphorus’un iftar menüsü:

İftariyelikler: Medine Hurması, gün kurusu kayısı, ceviz, tereyağı,bal, kaymak, eski kaşar, beyaz peynir, yeşil ve siyah zeytin, çilek reçeli, kayısı reçeli, pastırma, sucuk, söğüş domates, salatalık, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı yaprak sarma, kuru patlıcan dolması, rokalı haydari, karışık turşu tabağı, patlıcan, biber kızartma.

Çorba: Süzme mercimek veya düğün çorbası

Ara Sıcak: Fındık lahmacun, peynirli ve otlu su böreği

Ana Yemek: Hünkar Beğendi Kebabı veya Tavuk Haşlama (cevizli, keşli erişteli) veya Ocakbaşından acılı veya acısız kebap

Tatlı: Karışık Türk Tatlı Tabağı (Güllaç, cevizli burma kadayıf, baklava Maraş dondurma ile)

Limitsiz meşrubat, ayran, çay, kahve, demirhindi ve kızılcık şerbeti

İftar menüsü kişi başı: 1.950₺ +%10 servis

Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cd. No:8, Beyoğlu/İstanbul

Rez: 02127083838

Konyalı Restaurant, Topkapı Sarayı, Sultanahmet

Sıra dışı ve tarihi bir iftar mekanı olarak Topkapı Sarayı’nın bahçesinde 1897 yılından beri servis veren Konyalı Restoran’ı denemenizi öneririm. Osmanlı Saray şerbeti ve geleneksel Türk mutfağından lezzetlerin sunulduğu zengin bir iftar menüsüne sahip.

Konyalı Restaurant’ın İftar Menüsü:

Zengin iftariyeliklerle beraber

Başlangıçlarda: Ekşili Mercimek Çorbası veya Lebeniye Çorbası

Ara Sıcaklarda: Tereyağlı, sütlü, peynirli Su Böreği, Etli Pazı Dolması

Ana Yemekte: Konyalı Kuzu Tandır Kebabı, Saray Usulü Yufkalı Köfte (Fıstıklı ve Kuş Üzümlü), İslim Kebabı (Tavuklu)

Tatlılar: Güllaç, Fırın Sütlaç, Portakallı Baklava, Cevizli Baklava

Çay, kahve, meşrubat ve bir adet Osmanlı Saray Şerbeti ikram

İftar menüsü kişi başı: 925₺

Adres: Topkapı Sarayı Müzesi, Bab-I Hümayun Avlusu, Tarihi Karakol Binası, Fatih/İstanbul

Rez: 0212 513 9696

Swissotel The Bosphorus

Panoramik Boğaz manzarası eşliğinde keyif dolu bir İstanbul için daima klasik olan Sabrosa Restoran Swissotel’in hemen giriş katında yer alıyor.

Türk, Peru ve Nikkei mutfağından eşsiz lezzetlerin buluştuğu Sabrosa’da canlı fasıl müziği eşliğinde açık büfe şeklinde sunulan iftarlar  da bir başka oluyor.

Ramazan ayına özel Gaziantep’ten gelen şefler, iftar büfesinde Gaziantep yöresine ait Beyrani, Yuvalama, İçli Köfte, Antep Dolma, Şekerli Börek, Nohut Dürüm, Patlıcan Kebabı, Analı Kızlı ve Pirpirim Cacığı gibi lezzetleri Swissôtel’de usta ellerden konuklarına sunuyor.

Swissôtel Sabrosa Restaurant’ta panoramik Boğaz manzarasının eşlik ettiği geleneksel Ramazan tatlarıyla donatılan iftar sofrasına her gün canlı fasıl performansı eşlik ediyor.

Aynı zamanda Ramazan ayı boyunca Swissôtel’de salı -çarşamba günleri Osmanlı Macunu, perşembe Hat & Kaligrafi Sanatı, cuma Karikatür ve cumartesi Ebru Sanatı programından oluşan bir ‘Ramazan Etkinlik Takvimi’ bulunuyor.

İftar Yemeğinin Kişi başı fiyatı: 1.250₺

Rezervasyon için; 0543 326 81 11

Adres: Vişnezade, Acısu Sokaği NO 19, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Seraf Restaurant

Şef Sinem Özler’in Anadolu lezzetleri sunan ve çok beğenilen restoranı Seraf’ın Mahmutbey ve Vadi İstanbul’da şubeleri bulunuyor. İstanbul’un en başarılı restoranlarından biri bence. Ayrıca Michelin Rehberine tavsiye edilen restoranlar arasında da yerini aldı bu yıl. Masaya gelen her tadın yöresinden alındığı ve orijinal lezzetine uygun olarak hazırlandığı Seraf Restoran’da İftar için hazırlanan menüdeki tüm ürünler çok özel, özenli ve kaliteli.

Seraf’ın İftar Menüsü:

Yöresel çorba

Başlangıç: Medine Hurması, Kayseri Pastırması, Erzincan Tulum Peyniri, Ev yapımı reçeller, organik süzme çiçek balı, çiftlik kaymağı, Gemlik, Hatay ve Edremit’ten karışık zeytin tabağı ve ekşi mayalı ekmekler

Ara Sıcaklar: Seraf İçli Köfte, Etli Kuru Patlıcan Dolma, Keşkek, Günün Zeytinyağlısı, Soğuklardan Bir Başlangıç, Yeşil Bahçe Salatası

Ana Yemek: Günün Kebabı, Konya Usulü Kuzu Tandır ve İç Pilav, Günün Yöresel Etli Yemeği

Tatlı: Güllaç, Tereyağlı İrmik Helvası

Ev yapımı reyhan şerbeti, ayran veya meşrubat, çay ve kahve

İftar menüsü kişi başı: 950₺

Adres: Mahmutbey, Peyami Safa Cd. 38/D, Bağcılar/İstanbul

Rez: 0212 445 5505

Renaissance Polat İstanbul Hotel – Daphne Restaurant & Grill

İstanbul Yeşilyurt’ta yer alan Renaissance Polat Hotel ve bünyesinde hizmet veren Daphne Restaurant & Grill benim her sene muhakkak en az bir kez iftara gittiğim bir yer. İstanbul’un en özel iftar mekanlarındandır. Grup Duo’nun canlı fasıl müziği eşliğinde sunulan zengin açık büfesi, deniz manzarası ve terasıyla hem ortam olarak hem lezzet olarak gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Renaissance Polat Hotel’in İftar Menüsü:

İftariyelikler: Hurma, kayısı, ceviz, reçel çeşitleri, bal, kaymak, ezine peyniri, eski kaşar, Erzurum Görgemiş peyniri, yeşil ve siyah zeytin, Kayseri pastırması ve sucuk

Başlangıçlar: 

Yeşil salatalar, Fatus salatası, nohutlu ve ıspanaklı salata, patlıcan salatası, tulum peynir salatası, falafel, humus, haydari, acılı ezme, kısır.

Günün çorbası

Günün zeytinyağlıları

Ana Yemekler: Cağ kebabı, Kavurmalı ve Kaşarlı Pide, Izgara Köfte, Kuzu Kol Tandır, Izgara Tavuk Pirzola, Taşfırın Kuru Fasulye Güveç, Fırınlanmış Levrek, Pirinç Pilavı, Kayseri Mantı

Not: Ramazan’ın onuncu günü itibariyle ateşte cağ kebabı servisi başlayacak.

Tatlılar: Baklava çeşitleri, Ayva tatlısı, Kabak tatlısı, Hurmalı Puding, Armut ve Bademli Pasta, Aşure, Kemalpaşa, İrmik Helvası, Güllaç ve Meyve salatası

İftar menüsü kişi başı: 1.150₺

Toplu iftar davetleri için en uygun mönü ve fiyat alternatifleri de sunuyorlar.

Ayrıca Ramazan ayı boyunca Polat Patisserie’de; Spesiyali olan güllaç, geleneksel Türk tatlıları, lokum, şekerleme ve çikolatalar satışa devam ediyor.

Bilgi ve Rezervasyon için: 0212 414 18 00

Ayrıntılı Bilgi için: Hande Aktürk Özakhun / 0212 414 18 67

 

Borsa Restaurant Kandilli

Ramazan günlerinin klasikleşmiş mekanlarından Borsa Restaurant, yıllardır hazırladığı iftar sofrasında tecrübesini konuşturuyor. Bu yılki menüsünde; günün çorbası, serpme kahvaltı, zeytinyağlı mezeler ve ara sıcakların yanında döner, tandır ve ızgara köfteden oluşan ana yemeklerden her biri servis ediliyor. Osmanlı saraylarından ilham alan dekorasyonu da mekâna ayırt edici bir hava katıyor. 

Meşrubat sınırsız. 

İftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 1.350₺

Adres: Kandilli, Adile Sultan Sarayı, Vaniköy Cd No: 12, 34684 Üsküdar/İstanbul

Rez: (0216) 460 03 04

Beyti Restaurant

Florya’da yer alan ve İstanbul’un en meşhur et lokantalarından birisi olan Beyti şahane et yemeklerinin envai çeşidinin büyük porsiyonlarla bulunduğu, iftar sofrası deyince akla ilk gelen mekanlardan biri. Sadece et lokantası olarak da görmemek lazım. Su böreğinden, salatalarına, zeytinyağlılarından, mezelerine kadar her şeyi hakkı ile yapan bir yer. İçeriye girdiğiniz andan, yemeği bitirip mekandan ayrıldığınız ana kadar hem servis hem de yemek konusunda memnun kalırsınız. Osmanlı ve Türk dönemi sanatlarından esinlenilerek dekore edilmiş mimarisi de sizi nostaljiye götürüyor.

Beyti’nin İftar Menüsü:

İftar tabağı: Peynir, zeytin, pastırma, tereyağ, bal, reçel, tahin, pekmez, hurma, kuru incir ve kayısı

Çorba, su böreği, sucuk, mevsim salata, karışık ızgara çeşitleri, tatlı menüsünden seçiminiz

Tatlı menüsü: Güllaç, künefe, incir tatlısı, krem karamel, baklava, kabak tatlısı, sütlaç, ekmek kadayıf, parfe, dürüm, şekerpare, ayva tatlısı, dondurma

İçecekler: Yemek esnasında sürekli çay servisi ve türk kahvesi

İftar menüsü kişi başı: 1.750₺

Adres: Orman Sok. No:8 – Florya / İstanbul

Rezervasyon İçin: (0212) 663 29 90

Develi Restaurant

Güneydoğu Anadolu yöresinin temelini oluşturan lezzetleriyle ön plana çıkan Develi’nin menüsünde en temel lezzetleri kebaplar, lahmacun ve pide çeşitleri oluşturur. Baharat ve acı biber ağırlıklı olarak kullanılsa da bazı kebaplar baharatsız hazırlanır. Tabi meze çeşitleri, çiğ köftesi, içli köftesi, döneri, baklavası da favorilerdendir. Restoran deyip, kebap deyip geçemeyiz… Develi’nin bir tarihi, bir hikayesi ve 1912’den beri yaşayan bir ruhu vardır.

Develi İftar Menüsü:

Günün çorbası: Maydonoz çorbası, Taze fasülye çorbası, buğday çorbası, brokoli çorbası, yayla çorbası, süzme mercimek çorbası (Her gün dönüşümlü olarak ikram ediliyor)

İftariyelikler: Süzme çiçek bal-kaymak, yöresel turunç ve dağ çileği reçeli, Antep peyniri, Medine Mebrum Hurması, Gemlik siyah, yeşil zeytin, antrikot pastırma

Soğuk mezeler: Çiğ köfte, mevsim salata, vişneli yaprak sarma, elmalı kereviz

Ara sıcaklar: Kuru patlıcan dolma, tütsülenmiş yoğurt yatağında içli köfte, Antep peynirli baklava hamurundan su böreği

Kebap çeşitleri: Döner, çıtır kebap, kuzu şiş, tavuk şiş

Tatlılar: Cevizli baklava, güllaç, sütlaç, kabak tatlısı

İçecekler:Ramazan şerbeti, limonata, meşrubat, limitsiz çay, kahve

Not: Her akşam canlı tasavvuf müziği var.

İftar menüsü kişi başı: 950₺

Adres:

Develi Nişantaşı: Harbiye mahallesi Abdi İpekçi Caddesi No: 61A Reasürans Çarşısı D Blok 3-4-5 F Blok 29-30-31-32-33-34-35 Nişantaşı / Şişli / İstanbul

Develi Florya: Yeşilköy Mah. Yeşilköy Halkalı Cad. Develi Apt. No:85 

Develi Etiler: Tepecik Yolu No: 22 Etiler

Develi Samatya: Koca Mustafa Paşa M. Gümüşyüzük S. No: 5/A Samatya / Fatih 

Kalamış, Develi Balık, Ataşehir, Florya, Flora by Develi, Tuzla Viamarin, Tuzla 

Corner şubeleri de mevcuttur.

Kuleli Yakamoz Restaurant

Kuleli Askeri Lisesi’nin ihtişamı ve Boğaz Köprüsü’nün ışıl ışıl görüntüsü ile mükemmel bir manzaraya ve konuma sahip olan Kuleli Yakamoz Restaurant da Canlı Fasıl Eşliğinde iftarlar da ayrı keyifli oluyor.

Kuleli Yakamoz’un İftar Menüsü

Günün Çorbası: Sebze Çorbası, Düğün Çorbası, Süzme mercimek çorbası

İftariyelik; Özel Kudüs Hurması, Kayseri Antrikot Pastırması, Aydın İncir, Sarı Kayısı, Siyah-Yeşil Zeytin, Ev Reçeli, Özel Kars Balı, Ezine Beyaz Peyniri, Erzincan Tulum peyniri, Zeytinyağlı Tabağı..

Mezeler: Süzme yoğurtlu Semizotu, Özel Yakamoz Soslu Köpoğlu Şakşuka

Yakamoz Mevsim Salatası

Ara sıcaklar: Pastırmalı ve Kaşarlı Börek, Etli Kara Lahana Sarması

Ana Yemek: Hünkar Beğendi, Çökertme Kebabı, Çoban Kavurma, Izgara Piliç, Izgara Köfte

Tatli: Güllaç

Özel Ramazan Şerbeti, Soğuk İçecekler ve Sınırsız Çay.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 750₺

Rez: 0216 318 95 05

Bursa Garaj Kebap

Bursa Garaj Kebap, Ramazan’da iyi iskender için Bursa’ya kadar gitmenize gerek yok. Bursa Garaj Kebap, Levent’te sizleri bekliyor.

Bursa Garaj Kebap’ın İftar Menüsü:

İftariyelikler: Hurma, yeşil zeytin, siyah zeytin, pastırma, beyaz peynir, kaşar peyniri, bal, reçel, domates söğüş, salatalık söğüş, 

Vişneli yaprak sarma

Çorba: süzme mercimek çorbası

Ana yemek seçenekleri: 

1 porsiyon İskender Kebap, 1 porsiyon Döner veya 1 Porsiyon Pilav Üstü Döner

Tatlılar: Kemalpaşa tatlısı, Kabak şekeri, Sütlaç

İçecekler: Meşrubat, çay, kahve

İftar menüsü kişi başı: 800₺

Adres:Levent, Hanımeli Sk. No:2, 34330 Beşiktaş/İstanbul

Rez: 0212 284 94 90

Kalbur Et

Lokasyon Ümraniye Şerifali! Çok geniş bir bahçe alanına sahip olan mekanda istediğiniz masayı belirleyip oturun ve başlangıç olarak seçtiğiniz mezelerden sonra menünün içinde kaybolun! Seçtiğiniz lezzetlerin yanında sıcacık puf ekmekler de var. Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetleri et ve kebap çeşitleri ile iftar sofralarının vazgeçilmez noktası.

Kalbur Et’in İftar Menüsü:

Başlangıç: Süzme mercimek çorbası

İftariyelikler: Ramazan pidesi, pastırma, hurma, siyah ve yeşil zeytin, bal, tereyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, vişne reçeli, kuru kayısı, ceviz

Salatalar: Spesiyal Kalbur Salata

Ara sıcaklar: Fındık lahmacun, haşlama içli köfte, otlu peynirli çıtır börek

Mezeler:Soslu patlıcan, kuru cacık, çiğ köfte

Ana yemekler: Adana kebap, kuzu şiş, kuzu tandır, tavuk şiş

Tatlılar: Güllaç, sıcak kadayıf, kazandibi, anne revanisi, mevsim meyveleri

İçecekler: Meşrubatlar, şalgam, ayran, çay ve türk kahvesi

Kişi başı iftar yemeği fiyat: 735₺

Adres: Şerifali Mh. Turcan Cd. Atabek Sk. No 25 Ümraniye – İstanbul

Rez: 0216 499 45 45 – 0532 155 86 67

Adana Ocakbaşı Ataşehir

İstanbul Ataşehir’de ocakbaşı konseptiyle hizmet veren Adana Ocakbaşı geniş, ferah ve tertemiz bir mekan. Servis ve hizmet açısından da çok memnun edici ve sizi aile gibi sahiplenen bir işletme. Çıtır çıtır lahmacunları, nefis salata çeşitleri, zeytinyağlıları, mezeleri, kebap çeşitleri de inanılmaz lezzetli. 

Adana Ocakbaşı Ataşehir İftar Menüsü:

Başlangıçlar: Günün çorbası

İftariyelikler; Hurma, pastırma, bal, kuru kayısı, kuru üzüm, reçel, beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, yeşil ve siyah zeytin, Ramazan pidesi

Ara sıcaklar: Kuru patlıcan dolması, fındık lahmacun, pastırmalı paçanga böreği

Salata ve mezeler: Tablacı salatası, kuru cacık, çiğ köfte, 2 çeşit günün mezesi

Ana yemek: Adana kebap, kuzu şiş, tavuk şiş, kanat (sıra et şeklinde)

Tatlı: Fıstıklı kadayıf, güllaç, 5 çeşit mevsim meyvesi

Soft içecekler, çay ve kahve ikramı.

İftar menüsü fiyatı kişi başı: 750₺

Adres: Barbaros Mah. Begonya Sokak No: 2C/3 Ataşehir – İstanbul

Rez: 0216 355 01 01

Bridge Restaurant

Bridge Restaurant, huzurlu bir boğaz semti olan Nakkaştepe’de pek çok yöresel lezzeti bir arada bulunduran iftar menüsüyle, yenilenen ambiyansıyla ve inanılmaz güzel manzarasıyla keyifli iftarlar sunuyor. Üniversite mezuniyetimi de yaptığımız yerdi. Benim için yeri başka. 

Menü detaylarını web sitelerinde kalem kalem yayınlayacaklar.

Oradan kontrol edebilirsiniz.

www.bridgerestaurant.com.tr

İftar menüsü kişi başı: 750₺

İçecekler sınırsız.

Adres: Nakkaştepe Yolu Baba Nakkaş Sok No:56 Bağlarbaşı İstanbul

Rez: (0216) 391 95 85

Günaydın Kebap&Steakhouse 

İstanbul’un Bostancı semtinde kasap dükkânı olarak faaliyete başlayan Günaydın, o günden bu yana Türkiye’de et konusundaki uzmanlığını koruyor. Yüksek kaliteli et seçenekleriyle Günaydın, her kesime ve damak tadına ulaşabilmek adına misafirlerine kasap & steakhouse, köfte & döner ve kebap olmak üzere 3 farklı konsept sunuyor.

En yüksek kalitedeki etleri en doğru pişirme teknikleri kullanarak hazırlayan Günaydın, kebap çeşitlerinde de uzmanlığını ortaya koyuyor. İftar menüsü mevcuttur.

İftar menüsü kişi başı: 950₺

Adres: Kılıçali Paşa, Meclis-i Mebusan Cd., 34433 Beyoğlu/İstanbul

Rez: 0212 401 0836

Köşebaşı Levent

Köşebaşı artık bir klasik, en iyi çöp şişi yiyebileceğiniz yerlerden. Rüştünü ispat etmiş bir kebap restoran zinciri. 

Ara sıcaklar, iftariyelikler, zeytinyağlılar ve mezelerle donatılmış çeşit çeşit bir iftar yemeği için Köşebaşı en ideal yerlerden bir tanesi. Vegan menü seçeneği de olan restoranda ana yemekler arasında Adana ve Tarsus mutfak kültürü öne çıkıyor.

İftar menüsü kişi başı: 650₺ + %10 servis ücreti yani kişi başı 715₺

Adres: Levent, Levent 2 Kavşağı No:3 D:No:15, Beşiktaş/İstanbul

Rez: 0212 270 2433

Sheraton Istanbul City Center Hotel

Şehrin merkezinde, 254 odası, tam donanımlı ve açık hava alanı da olan etkinlik salonlarına sahip, fitness alanlarıyla standartların ötesinde bir hizmet veren İstanbul’un buluşma noktası Sheraton İstanbul City Center, 2020 yılında Travel and Hospitality Awards’ta (THA) “Aile Dostu Otel – Family Friendly Hotel” ödülünü aldı. Kendine özgü hoş bir iftar menüsü sunuyor.

Sheraton Hotel’in İftar Menüsü:

Başlangıçlar:

İftariyelik: Ramazan pidesi, pastırma, sucuk, hurma, yaprak sarma, kırmızı mercimek köfte, tereyağ, bal, kuru kayısı, ceviz, çilek reçeli, taze kaşar peynir, beyaz peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, kiraz domates, salatalık

sebze çorbası, tereyağlı pide kıtırları

Ara sıcak: Peynirli su böreği, zeytinli domates sos

Ana Yemek: hünkar beğendi – ızgara domates & biber, tereyağı sos

Tatlı: Kaymaklı ekmek kadayıfı

 Demirhindi şerbeti, çay, kahve, meyve suları, ayran, şalgam suyu

İftar Yemeğinin Kişi başı fiyatı: 850 TL + KDV

Önceden rezervasyon ile gelenler farklı set menu alternatifleri seçebilirler. Önceden arayıp bilgi alabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Hacıahmet, Kurtuluş Deresi Cd. No:23, 34440 Beyoğlu/İstanbul

Rez: 0 533 384 80 41

Le Méridien Istanbul

Kendine özgü modern tarza sahip Etiler’in gözde mekânı Le Méridien Istanbul, bu ramazanki set menüsünde mercimek çorbası, serpme iftariyelikler, geleneksel zeytinyağlılar ve yöresel mezeler,  bahçe yeşillikleri salatası, ana yemekte çökertme kebabı ve tatlılarda güllaç veya revani seçeneklerini sunuyor. 

Sınırsız meşrubatın dahil olduğu 

iftar menüsünün kişi başı fiyatı: 600 TL

Rez: 0212 384 0000

Namlı Gurme

Türkiyede şarküteri ve cafe & restoran konseptinin ilk örneği olan ve çok sevilen meşhur Namlı Gurme, her geçen gün yenilenen ürünleri ve eşsiz ambiyansıyla Ramazan boyunca tüm alışverişlerinizi yapabileceğiniz mekanlardan biri! Ayrıca iftar için de çok iyi bir seçenek. Karaköy’de yeni yerine taşındı bu sene. Dükkan yine çok renkli ve çok zevkli. Ayrıca Göktürk ve City’s de iki ayrı şubesi daha bulunuyor. Bu iki şubede Ramazan boyunca fiks menü sunulurken Karaköy şubesinde fiks menü uygulaması bulunmuyor. Burada alakart olarak seçtiğiniz ürünlerle iftar yapabilirsiniz.

City’s Namlı İftar Menüsü:

1. Menü Seçeneği

Günün çorbası

Kahvaltı tabağı: Beyaz peynir,eski kaşar,pastırma,domates-salatalık,zeytin,hurma

Ana Yemek: Izgara köfte / Izgara tavuk / Izgara tavuk pirzola (seçmeli)

Tatlı: Güllaç

Su, kutu içecek, sınırsız çay 

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 400₺

2. Menü Seçeneği:

Günün Çorbası

Kahvaltı tabağı: Beyaz peynir,eski kaşar,pastırma,domates-salatalık,zeytin,hurma

Ana Yemek: Günün sıcak yemeği: kıymalı /köfteli/ etli sebze yemeği (seçmeli) ve

Pilav

Tatlı: Güllaç

Su, kutu içecek ,sınırsız çay

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 360₺

Göktürk Namlı İftar Menüsü: 

Günün Çorbası

Tereyağı, reçel, peynir, hurma, zeytin, pastırma

Ana Yemek: Hünkar Beğendi

Tatlı: Günün tatlısı

Su, kutu içecek ,sınırsız çay

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 345₺

Karakoy Namlı’nın iftara özel fiks bir menüsü yok. 

Kahvaltı, meze, pide çeşitleri, ızgara çeşitleri ve günlük sıcak ev yemekleri

Tatlı: Güllaç

Seçmeli olarak devam ediyor.

City’s Adres:Teşvikiye, Teşvikiye Cd. No:12, 34365 Şişli/İstanbul

Göktürk Adres: Göktürk Merkez Mah. Sinanos Avm No:2/11 

Karaköy Adres: Karamustafapaşa Mah. Mumhane Cad. No: 6/A Beyoğlu İstanbul

Rez: 0212 293 6880

A’jia Hotel Kanlıca

Dünyanın en romantik oteli ve en iyi manzaraya sahip oteli ödüllerine layık görülmüş olan A’jia Hotel Boğaz’in Anadolu yakasında Kanlıca’nın en güzel tarafında yer alıyor. Çok keyif aldığım bir otel olmakla beraber restoranını da çok başarılı buluyorum. Denizin hemen kıyısında, güzel manzara eşliğinde çok hoş yemeklerden oluşan bir iftar yapmak için burayı tercih edebilirsiniz.

A’jia Hotel’in İftar Menüsü:

Başlangıç:

Mercimek çorbası veya kıymalı tarhana çorbası

Serpme İftariye tabağı: Beyaz peynir, eski kaşar, siyah ve yeşil zeytin, iki çeşit ev yapımı reçel, pastırma, tereyağı, humus, domates, salatalık, kuru incir, kayısı, ceviz.

Ara sıcak: Tereyağında Arnavut ciğer veya klasik Kayseri mantısı veya etli pazı sarması

ceviz içli ve nar ekşili karışık salata

Ana Yemek: Güveçte isli patlıcanlı Hünkar Beğendi veya Yoğurtlu Kebap veya Mevsim Sebzeli Piliç But Sarma

Tatlı: Fıstıklı Güllaç veya Türk Tatlı Tabağı Kombinasyonu

Çay, kahve, A’Jia şerbeti 

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 1.100₺

Adres: Ahmet Rasim Paşa Yalısı – Halide Edip Adıvar Cad. No:27 Kanlıca – İstanbul

Rez: 0216 413 9300

 

Mutlu Et

İstanbul’un en eski elit semtlerinden birisi olan Florya’nın Menekşe Plajında, tüm katları ve masalarından sonsuz deniz manzarasına ve gün batımına hakim olabileceğiniz bir alanda hizmet vermekte olup, her katta bulunan geniş ve lüks dekore edilmiş vip odaları yanı sıra çocuklu aileler için çocuk oyun odası, bebek bakım odası ve mescid gibi sosyal hizmetleriyle de müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulmasını hedefliyor. Ailenizle iftarınızı açmaya gideceğiniz güzel bir restoran. Mutlu Et; Dönerci Serkan Usta’nın yeni faaliyete geçirdiği kebap ve et ağırlıklı menüsüyle öne çıkan bir yer.

Mutlu Et’in İftar Menüsü:

Başlangıçlar:

Süzme Mercimek Çorbası

İftariyelikler: Medine hurması, kaşar peynir, beyaz peynir, Erzincan Tulum Peyniri, tereyağ, pastırma, 2 çeşit zeytin, süzme bal, Malatya gün kurusu, tahin pekmez, reçel

Mezeler: Şakşuka, Haydari

Roka Salatası, Gevurdağ Salatası, Çiğ Köfte

Ara sıcaklar: Kuru Patlıcan Dolması, Semsek, Fındık Lahmacun.

2 kişilik ana yemek: Adana kebap, kuzu şiş, tavuk şiş, kanat

Tatlılar: Güllaç, Baklava

Meşrubat, çay

İftar Yemeğinin Kişi başı Fiyatı: 700₺

Adres: Basınköy İstanbul Cad. No:39 Florya

Rez: 0212 579 7274

Güvenç Konyalı – Sirkeci

Konya mutfağının klasik lezzetlerini İstanbul’da en iyi yapan yerlerden biridir Güvenç Konyalı. Sirkeci’de 3 katlı tarihi bir binanın içinde hizmet veriyor. Her zaman sevdiğim ve tercih ettiğim bir restorandır.

Güvenç Konyalı’nın iftar menüsü:

Başlangıç:

Bamya veya mercimek çorbası

İftariyelik Tabağı: Zeytin, peynir, hurma, bal, tereyağı

Gevurdağı veya Çoban Salata

Ara Sıcak:  1/2 porsiyon Etli ekmek veya bıçakarası, Mevlana bıçakarası üstü peynirli, peynirli pide

Ana Yemek: 1 porsiyon Konya Fırın Kebabı veya İncik, Kaburga, Boyun Mevlevi Pilavı

Tatlı: Konya Sac Arası 

Ayran, soft içecek, şalgam suyu

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 575₺

Adres: Ankara Cad, Hocapaşa Hamamı Sk. No: 4 Sirkeci- İstanbul

Rez: (0212) 527 5220

 

Köşkeroğlu Restaurant 1946

1946 yılında Hacı Mehmet Ali tarafından Gaziantep’te kurulmuş olan ve 1986’da İstanbul’da ilk şubesini açan Köşkeroğlu’nu bilmeyen eminim yoktur. Karaköy’ün simgesi haline gelen mekanlardan biridir. Gaziantep Mutfağının eşsiz lezzetlerini içinde barındıran Köşkeroğlu Klasiği İftar Menüsü de oldukça zengin. Hem göze hem mideye hitab ediyor. Baklavasını, kahvaltısını da ayrı severiz tabi.

Karaköy’de iki şubesi var yakında Galataport’ta da bir şube açıyorlar.; Bunların dışında Merter, Topçular, Başakşehir, Kuyumcukent, İstWest’te de şubeleri var. 

(Karaköy’deki Katlı Otopark biliyorsunuz yıkıldı. O bölgedeki dükkanlar da Köşkeroğlu da dahil olmak üzere taşındılar. Şu anda Köşkeroğlu Karaköy şubeleri sadece baklava satışıyla hizmet veriyor.)

Köşkeroğlu’nun İftar Menüsü:

Başlangıçlar:

Günün Çorbası

İftariyelikler: Antep Peyniri, Kaşar Peyniri, Hurma, Zeytin, Söğüş, Domates, Salatalık, Helva

Mevsim Salata, Çiğ Köfte, 3 Çeşit Meze

Ara Sıcaklar: Kuru Patlıcan Dolma, Fındık Lahmacun

Ana Yemekler: 1/3 Adana, 1/3 Kuzu Şiş, 1/4 Tavuk Şiş, Tandır İç Pilav, Antep Ali Nazik, Garnitür

Tatlı: Kare Baklava

İftar menüsü kişi başı: 775₺

Adres: Basın Ekspres Yolu İstwest Meydanı 17 A1/4 Yenibosna İstanbul

Rez: 0539 364 9634

Fırın-Ci

Yeni Nesil Diyarbakır Mutfağı olarak tanımlandırabileceğim bir yer Fırın-ci. Geçen yıl iftarından çok memnun kaldığım yerlerden biri. O yüzden bu yıl da gönül rahatlığıyla listeye girdi. Diyarbakır’da sevilen bir mekandır ve şuan İstanbul’daki ikinci senesini devirdi.

Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerini yepyeni tariflerle harmanlayan Fırın-Ci, Ramazan ayı boyunca Fişekhane’nin özgün mimarisindeki açık ve kapalı alanlarında keyifli ve lezzetli iftar yemekleri sunuyor.

Menüsünde Diyarbakır Mutfağı’nın En Seçkin ve Geleneksel Lezzetleri olan yöresel et yemekleri, çorbalar, kebaplar, mezeler, ara sıcaklar ve tatlılar farklı yorumlarla sunuluyor. 

Ortam şık, ambiyans sıcak ve konforlu, servis ve hizmet kalitesi çok iyi.

Fırın-ci’nin İftar Menüsü:

İftariyelikler (Beyaz Peynir, Ceviz, Kudüs Hurması, Malatya Kayısısı)

Mercimek Çorbası

Ara sıcaklar: Çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, kuru patlıcan dolması

Salatalar: Çoban salata, mevsim salata, ezme salata, meyir 

Ana yemekler: Diyarbakır kebabı, Tavuk ve Kuzu Pirzola Ayran Aşı, Kuşbaşılı kaşarlı pide, İç pilav, Kuzu Kavurma

Tatlı: Güllaç

İftar menüsü kişi başı: 790₺

Avrupa Yakası’nda yenilik arayanlar için özgün bir alternatif.

Fişkehane’nin en güzel mekanlarında da bir tanesi.

Mutlaka deneyin.

Adres: Büyükyalı konutları, Fişekhane Kazlıceşme mah. Kennedy cad, B Blok Sk. D:Zemin Kat, 34025 Zeytinburnu/İstanbul

Rez: 0(212) 661 34 21

BigChefs

Türkiye’nin en büyük ve yaygın cafe-restoran zinciri Bigchefs, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı 2 ayrı menüsü ile misafirlerine unutulmaz bir iftar deneyimi yaşatıyor. Her şubesinde aynı özen ve detaylı çalışmayı sürdüren BigChefs mutfağı özel olarak seçilen lokal malzemelerle damaklara imzasını atıyor. Atıksız mutfak projesini de her adımda destekleyen mekan; Ramazan ayı boyunca misafirlerini yine her zamanki şık konseptinde ağırlıyor.

Big Chef’s in İftar Menüsü:

2 farklı iftar menüsü sunuyor.

İftariyelikler: Hurma, zeytin, bal, tereyağ, kuru kayısı, çilek, ceviz, beyaz peynir, pastırma ve gül reçeli.

Günün Çorbası

Ana Yemek: Izgara domates ve sivri biber ile servis edilen Patlıcan Beğendili Köfte

Tatlı: Cevizli Güllaç

Diğer menünün ana yemeği: Patlıcan beğendi ile servis edilen Izgara Tavuk Butları.

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 350 TL

Çırağan Palace Kempinski – Tuğra Restaurant

Tuğra Restaurant, Osmanlı döneminden kalan tek boğaz üzeri otel ve saray olmasıyla Ramazan’ın gelenekselliğine ayrı bir tat katıyor. Orijinalliğini korumayı başarmış olan mimarisi göz zevkinize hitap ederken Osmanlı mutfağı klasiklerini modern dokunuşlarla sunuyor. Açık büfe tatlı bölümü ise tam bir efsane.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 3.280₺

Rez:  (0212) 326 46 46

 

Four Seasons Hotel – Aqua Restaurant

Şahane bir iftar deneyimi için Aqua’nın igloo masalarını öneririm. Yıldızların altında, ışıklarla donatılmış igloo masalar, gruplar ve çiftler için uygun. Kapalı restoran tercih eden konuklar içinse Aqua Restaurant hizmete açık. Four Seasons’ın her bir ürünü birbirinden lezzetli olan zengin açık büfe iftar sunumu her iki mekan için de aynı şekilde geçerli.

Four Seasons’da iftar yemeğinin kişi başı fiyatı: 3.350₺ ocakbaşı 2.450₺

Adres: Yıldız, Çırağan Cd. No: 28, Beşiktaş/İstanbul

Rez: (0212) 381 40 00

Raffles İstanbul – Rocca

İstanbul’un en sevilen mekanlarından olan Raffles İstanbul, bu yıl da Ramazan Ayı’nda misafirlerini restoranı Rocca’da özel iftar menüleri ve canlı fasıl eşliğinde ağırlayacak. Geleneksel lezzetlere modern yorumlar katan Rocca, iftariyelik ve meze çeşitlerinin beraberinde canlı pişirme istasyonlarında tencere yemekleri ve ızgaralar ile döner, gözleme ve pide gibi geleneksel Türk tatlarını sergiliyor. Yemek sonrasında tatlı olarak canlı istasyonlarda künefeye eşlik eden yöresel kıyafetlerle şerbet sunumu da yapılıyor.

Sınırsız içecek ve çay ikramının dahil olduğu açık büfe

iftar menüsünün kişi başı fiyatı: 2.500₺

(0-6 yaş arası ücretsiz, 6-12 yaş arası için yüzde 50 indirimli)

Rez: (0212) 924 03 32

Bosphorus Restaurant, Mandarin Oriental Bosphorus

Mandarin Oriental Bosphorus, Türk Mutfağı’nın benzersiz lezzetlerinin sunulacağı zengin iftar menüsü ile İstanbul Boğazı’nın büyüleyici manzarası eşliğinde misafirlerini ağırlıyor. Bünyesinde bulunan Bosphorus Restaurant’ın bahçesinde vereceği yemek şöleni; yöresel sıcak başlangıçlar, kuzu tandır, safranlı pilav, güllaç ve baklava gibi klasikleşmiş Ramazan lezzetlerini içeriyor. Yetenekli Executive Chef Fabio Brambilla ve deneyimli mutfak ekibinin hazırladığı menü haricinde, cezerye ve lokum büfeleri de gece boyunca iftarınıza tat katmak üzere hizmet veriyor. Canlı fasıl ekibinin eşlik edeceği iftar sofrası, kalabalık gruplar için de hazırlanabiliyor.

İftar menüsünün kişi başı fiyatı: 3.025₺

Kuruçeşme, Muallim Naci Cd. No: 62, Beşiktaş/İstanbul

Rez: 02123498888

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir